Feyenoord wacht op nieuwe investeerders

Ger
10 december 2006, 16:06

Met het onvermijdelijke vertrek van de grote baas Jorien van den Herik is bij Feyenoord de weg vrij voor nieuwe leiders en nieuwe financiers. Naar verluidt kan de technische leiding (Peter Bosz, Wim Jansen) binnen afzienbare tijd beschikken over een slordige 25 miljoen euro om het niveau van de kwaliteitsarme selectie stevig op te krikken.

Dat versterkingen, in alle linies, hard nodig zijn bewees zondag de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (3-1). Pas na een dubieuze openingstreffer van Nicky Hofs in de 55e minuut kreeg Feyenoord een licht overwicht. De vijfde thuiszege in de eredivisie op rij was echter eerder fortuinlijk en geflatteerd dan verdiend te noemen.

"Toch knap", merkte coach Erwin Koeman monter op. "We hebben in een moeilijke fase zeven van de laatste acht competitiewedstrijden gewonnen. Mijn ploeg heeft absoluut veerkracht. Maar over het vertoonde spel tegen ADO Den Haag ben ik uiteraard niet tevreden. We waren te onrustig en we brachten elkaar te veel in de problemen."

Desgevraagd zei Koeman dat hij weinig tot niets wist van de miljoenen die op korte termijn zouden vrijkomen in De Kuip. "Ik heb ze nog niet voorbij zien vliegen", grapte hij. "Natuurlijk praat ik met Bosz en Jansen over de mogelijkheden. Maar met al die miljoenen zal het wel meevallen, of beter gezegd, tegenvallen. Ik reken voorlopig nergens op."

Koeman was na afloop blij met het resultaat, met de rentree van de nog ietwat onwennige Vlaar en met de primeur van Charisteas in De Kuip. De oud-international constateerde tevreden dat Feyenoord een hectisch week, met rapportage van de commissie-Kerkum, het vonnis van de UEFA-tuchtcommissie en de afscheidsbrief van Van den Herik, sportief gezien goed was doorgekomen. "Maar ik durf mijn hand er niet voor in het vuur te steken dat het nu voorlopig rustig in en rond de club blijft", sprak Koeman met een veelzeggende glimlach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen