Feyenoord in slechte wedstrijd langs ADO

Ger
10 december 2006, 14:31

Feyenoord heeft zondag een even hectische als historische week afgesloten met een geflatteerde zege. De Rotterdamse ploeg versloeg hekkensluiter ADO Den Haag met 3-1, mede dankzij een omstreden openingstreffer van Nicky Hofs. Van goed voetbal was in De Kuip geen sprake.

Feyenoord begon zeven dagen eerder aan de cruciale week met een spectaculaire thuiszege op SC Heerenveen (4-3). Daarna volgden de ontwikkelingen elkaar in en rond De Kuip in hoog tempo op. Voetbal stond even niet centraal in Rotterdam-Zuid.

Eerst kwam de commissie-Kerkum met het (bindende) advies over een nieuwe organisatiestructuur voor Feyenoord waarin geen plaats meer zou zijn voor voorzitter en president-commissaris Jorien van den Herik. De eens zo machtige en populaire clubleider reageerde vanuit België onaangenaam verrast en leek niet bereid om zonder slag of stoot terug te treden.

Een dag later maakte Van den Herik met een zelf opgesteld persbericht ('Het boek gaat dicht') zijn langverwachte vertrek bekend. Hoewel de directie van Feyenoord zich haastte om de gefrustreerde preses met mooie woorden te bedanken voor al zijn werk in de afgelopen vijftien jaar, was de opluchting in De Kuip groot over het besluit van Van den Herik. Eindelijk kon Feyenoord vooruit gaan kijken, in elk geval op bestuurlijk niveau.

Op sportief gebied vroeg na vrijdagavond, toen Van den Herik zijn onvermijdelijke afscheid kenbaar maakte, de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag eindelijk alle aandacht. Het duel met de hekkensluiter zou voor de Rotterdamse ploeg een 'makkie' moeten zijn. Maar zoals Koeman de afgelopen maanden al meer dan eens opmerkte: voor het grillige Feyenoord bestaan dit seizoen geen gemakkelijke wedstrijden.

Dat bleek eens te meer zondag in een opvallend rustige Kuip waarin alleen nog de Haagse fans plagerige liedjes over Van den Herik zongen. Feyenoord, met middenvelder Danny Buijs terug van een schorsing, leverde ouderwets knoeiwerk af. De thuisploeg speelde in een veel te laag tempo, verloor te veel persoonlijke duels en viel zonder overtuiging en overzicht aan. Alleen Buijs (twee keer) en verdediger André Bahia waren voor de rust gevaarlijk.

Na de rust, met de eindelijk herstelde Ron Vlaar voor de opnieuw veel te gemakzuchtige Bahia, kwam Feyenoord dubieus op voorsprong. De grensrechter kende de thuisclub een doelpunt toe, nadat Richard Knopper op de doellijn een indraaibal van Nicky Hofs had weggekopt. De felle Haagse protesten haalden niets uit.

Met een fraaie kopbal uit een voorzet van Joonas Kolkka verdubbelde Jonanthan de Guzman de Rotterdamse marge (2-0). Uit een strafschop maakte Angelos Charisteas in de slotfase zijn eerste doelpunt in De Kuip voor zijn nieuwe club. Via verdediger Serginho Greene bepaalde ADO-spits Santi Kolk de eindstand op 3-1.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen