FIFA overweegt schorsing Kenia in te trekken

28 november 2006, 14:45

De FIFA heeft tevreden gereageerd op het nieuws dat er twee belangrijke bestuurders van de Keniaanse voetbalbond de laan uit zijn gestuurd. De wereldvoetbalbond schorste het land enige tijd geleden voor onbepaalde tijd omdat de Keniaanse bond zich niet aan de afspraken zou houden en het vertrek van de twee bestuursleden ziet de FIFA als een eerste stap in de goede richting.

De FIFA heeft inmiddels een brief gestuurd aan de Keniaanse bond, met de mededeling dat er binnenkort nog maar eens gepraat moet worden. "We willen jullie complimenteren met de maatregelen die genomen zijn om het Keniaanse voetbal terug op de rails te krijgen. We zullen binnenkort nogmaals contact opnemen om de situatie te bespreken", aldus de wereldvoetbalbond. 

Het probleem in Kenia lag bij de nationale competitie. De beste voetbalclubs van het land komen uit in twee verschillende nationale competities. Dat is in strijd met de regels van de FIFA. "Kenia is voorlopig geschorst totdat ze zich er aan de afspraken houden", liet de FIFA eind oktober weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen