Ook FC Utrecht geen partij voor PSV

25 november 2006, 21:18

Er staat voorlopig, nationaal gezien, geen maat op PSV. De Eindhovenaren wonnen zaterdag in eigen stadion met speels gemak van FC Utrecht (5-0), waarmee het alweer haar achtste competitiezege op rij boekte. De ploeg van trainer Ronald Koeman heeft bovendien zes van haar laatste acht competitieduels met minimaal drie doelpunten verschil gewonnen, een prestatie die aangeeft hoe groot het klasseverschil is tussen PSV en de andere teams in Nederland.

Foeke Booy had een prachtig plan, voorafgaand aan het duel in Eindhoven. De oefenmeester van FC Utrecht wist dat zijn ploeg kwalitatief gezien een stuk minder was dan PSV, maar hij had een strijdplan verzonnen om voor het eerst sinds 1980 misschien toch weer eens drie punten mee te nemen uit het Philips Stadion. "We moeten lang de nul vasthouden en op wilskracht een goed resultaat afdwingen", was het plan van Booy. Hierbij gaf hij zijn team wel een goede raad mee. "Geen onnodig hoekschoppen en vrije trappen weggeven. Hierin is PSV dodelijk", wist hij.

Een klein half uurtje later gaf Utrecht bovendien een vrije trap weg, die door Jefferson Farfan prachtig benut werd. Omdat Ibrahim Afellay tussendoor ook nog gescoord had (hij krulde een bal vanaf zestien meter prachtig langs Utrecht-doelman Vorm), was het duel met rust al beslist (3-0).

Dit doelpunt van Farfan, zijn elfde van de competitie alweer, betekende het slotakkoord van de wedstrijd. PSV voetbalde de wedstrijd rustig uit, FC Utrecht kon niets anders doen dan toekijken. De ploeg was al lang blij dat de avond er op zat. Wedstrijden in Eindhoven zijn dit seizoen voor clubs uit de Eredivise immers pure martelingen. PSV is baas in eigen huis, iedereen die op bezoek komt wordt met een fors pak slaag terug naar huis gestuurd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen