PSV wint in ArenA nipt van Ajax

Koen Freriks
12 november 2006, 14:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV keek zondagmiddag in de ArenA rustig toe hoe Ajax verwoede pogingen ondernam om de Eindhovense club als alleenheerser van het Nederlands voetbal te onttronen. Even nadat de thuisclub het overwicht over de wedstrijd verloor, sloeg de landskampioen in de persoon van Timmy Simons dodelijk toe: 0-1.

PSV herstelde met de overwinning de hegemonie in de eredivisie. De Brabanders hebben een punt meer dan Ajax. AZ volgt op twee punten. De landskampioen verkeert in de prettige omstandigheid dat het zowel Ajax als AZ al op vreemde bodem heeft verslagen.

Waar PSV de laatste jaren aansluiting vond bij de Europese subtop, verloor Ajax in internationaal opzicht alleen maar terrein.

Ook dit seizoen schaarden de Eindhovenaren zich alweer bij de beste zestien clubs van Champions League. Ajax strijdt in de UEFA-beker tegen onbeduidende clubs als Austria Wien en Zulte Waregem.

Ajax bewees tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV dat het zich dit seizoen kan ontpoppen als serieuze uitdager van de landskampioen.

De club acteerde met bluf en branie maar kon de hechte defensie van de thuisclub niet omver spelen. Tot grote tevredenheid van het thuispubliek koos trainer Henk ten Cate voor een aanvallende speelwijze. Ajax startte in een systeem met slechts drie verdedigers, vier middenvelders en drie aanvallers. John Heitinga, normaal gesproken rechtsback, acteerde als meest verdedigende middenvelder. Wesley Sneijder speelde vlak achter centrumspits Klaas-Jan Huntelaar.

Voor het eerst dit seizoen in de competitie moest PSV de regie van de wedstrijd aan Ajax laten. De landskampioen hield veelal zeven middenvelders achter de bal en gokte op een geniale ingeving van Jefferson Farfan en Arouna Koné.

Hedwiges Maduro was het grootste slachtoffer van de aanvallende speelwijze van Ajax. De middenvelder begon op de bank. Ook zonder Maduro en de geblesseerde Babel startte Ajax de wedstrijd met zes spelers uit de eigen jeugdopleiding. De Amsterdammers domineerden maar kregen voor rust geen uitgespeelde kansen.

De kracht van de landskampioen uit Eindhoven werd pas echt duidelijk toen Mendez in de 71e minuut zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Ook met een man meer kwam Ajax niet tot een slotoffensief. PSV koesterde de voorsprong en hoefde slechts eenmaal opgelucht adem te halen. Op aangeven van Kenneth Perez schoot Sneijder naast. De beste kans was even later voor PSV. Koné schoot echter keihard op de paal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen