Engelse tweedeklasser wil in Olympisch Stadion

8 november 2006, 16:47

Niet één van de vele topclubs uit Londen, maar het bescheiden Leyton Orient wil in de toekomst haar thuiswedstrijden spelen in het nieuwe Olympisch Stadion. De hekkensluiter uit de League One, het op twee na hoogste niveau van het Engelse voetbal, vindt het nieuw te bouwen stadion bijzonder interessant.

"Ons huidige stadion ligt op amper anderhalve kilometer van de locatie waar het Olympisch Stadion komt", zegt Leyton Orient-preses Barry Hearn tegenover persbureau Reuters. "Er bestaat geen twijfel over het feit dat wij de meest geschikte bespeler van het stadion zijn. Als de gemeente een club in het stadion wil laten voetballen, staan wij vooraan in de rij."

Het stadion is voor veel Premier League-clubs niet interessant, omdat er een atletiekbaan in gelegd wordt. Dat is tegen de principes van de Britse fans, die graag met hun neus bovenop het veld willen zitten. Het bestuur van Leyton Orient ziet echter geen probleem en wil het stadion, dat plaats moet bieden aan 25.000 mensen, graag als thuishaven.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen