Groep 7: Kezman schiet Servië naar WK

13 oktober 2005, 00:12

Servië en Montenegro heeft zich ten koste van Spanje geplaatst voor het WK in Duitsland. In eigen land klopten de Serviërs Bosnië-Herzegovina met 1-0, door een vroeg doelpunt van Mateja Kezman. Spanje moet hierdoor, ondanks een 0-6 overwinning in San Marino, genoegen nemen met een plaats in de play-offs.

Vooraf was de situatie eenvoudig voor Servië en Montenegro: winst tegen Bosnië-Herzegovina zou volstaan om plaatsing voor het WK af te dwingen. Last van zenuwen leek de jonge ploeg van Servië-Montenegro niet te hebben, want al binnen vijf minuten lag de bal in het net. Voormalig PSV'er Mateja Kezman wist in de kluts doelman Vedin te passeren. In de loop van het duel slaagde Servië er in om deze voorsprong vast te houden, waardoor plaatsing voor het WK een feit is.

Spanje haalde uit in San Marino (0-6) maar moet via de play-offs proberen om zich te kwalificeren voor het WK. Spits Fernando Torres (foto), afgelopen zaterdag ook al twee keer trefzeker tegen België, was met drie goals te grote man bij de Spanjaarden. België, al uitgeschakeld voor WK-deelname, sloot een slechte kwalificatiereeks in stijl af. In Riga slaagde de ploeg van scheidend bondscoach Aimé Antheunis er niet in om Litouwen te kloppen: 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen