Groep 5: Italië boekt plichtmatige zege

12 oktober 2005, 23:54

Italië heeft haar kwalificatiecyclus voor het WK met veel pijn en moeite op een goede manier af weten te sluiten. In eigen land worstelde de formatie van Marcello Lippi met het stugge Moldavië, maar een treffer van Alberto Gilardino vijf minuten voor tijd bezorgde de Italianen toch nog drie punten.

Vooral in de eerste helft was Italië, dat reeds verzekerd was van groepswinst, niet bij machte om de Moldaven pijn te doen. Bondscoach Lippi had enkele vaste basisspelers rust gegeven, maar de tweede garnituur van de Italianen wist niet te overtuigen. Uiteindelijk moest good-old Christian Vieri er aan te pas komen om de ban te breken. De spits schoot na 70 minuten de 1-0 binnen, maar tot ontzetting van de Italianen bracht Gatcan Moldavië vijf minuten later weer op gelijke hoogte. Een puntdeling leek in de maak, maar Gilardino stak daar in de slotfase een stokje voor.

Ook Noorwegen, dat al geplaatst was voor de play-offs, boekte een kleine zege. Een doelpunt van Helstad zorgde er voor dat Wit-Rusland met 0-1 verslagen werd. In de derde wedstrijd van groep 5 gaf Schotland Slovenië met 3-0 klop.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen