'Newcastle United meldt zich in strijd om begeerde Ajacied'

28 maart 2023, 11:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het steenrijke Newcastle United zou komende zomer een poging willen gaan wagen om Edson Álvarez los te weken bij Ajax. De 25-jarige Mexicaan is aan zijn vierde seizoen in Amsterdam bezig en wordt al langer in verband gebracht met een overgang naar de Premier League. 

Afgelopen zomer werd Chelsea nog zeer concreet voor Álvarez. Hijzelf had wel oren naar een overgang naar Londen, zo bevestigde hij in oktober. "k heb natuurlijk gevochten tot zover ik kon. Ik wilde dat ook weer niet teveel doen. Want ik ken de verantwoordelijkheid die ik binnen de club heb. Maar ja, uiteindelijk ben je je ervan bewust dat alles verandert. Een betere competitie, een beter leven voor jezelf en voor je familie. Want daar gaat het uiteindelijk om", sprak Álvarez tegenover ESPN

Lees ook: Afgeketste transfer zit Edson Álvarez nog altijd niet lekker

Sindsdien werd Álvarez ook in verband gebracht met Manchester United, waar een hereniging met zijn voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag zou lonken. Volgens de Turkse journalist Ekrem Konur gaat ook het rijke Newcastle United, momenteel de nummer vijf in de Premier League, zich komende zomer  mengen in de strijd om de handtekening van Álvarez. 

Ajax hoeft Álvarez na het lopende seizoen in principe niet van de hand te doen, aangezien de Mexicaan nog tot medio 2025 vastligt in Amsterdam. Mocht de club toch zaken willen doen met de Engelsen, dan lonkt een flinke transfersom. Volgens FootballTransfers ligt zijn marktwaarde op een maximum van ruim 38 miljoen euro. Ajax betaalde in 2019 nog 15 miljoen aan het Mexicaanse América om Álvarez over te nemen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

38.000.000,? Voor een speler die zeker in de toekomst 80 tot 90 miljoen gaat op brengen als er meer dan 5 top clubs zich gaan melden bij AJAX.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alvarez gaat Ajax een mooie cent opbrengen. Als ze dat nou meteen investeren in een paar goede spelers....

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zal best kunnen ze weer kneusen kopen net als vorig jaar

Gerrit05
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij is 7 miljoen waard... Vind ik

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

🤷‍♂️

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

DENK 5 miloen

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo snel mogelijk voor een aardig bedrag verkopen die Alvarez.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom is iedereen zo negatief over een speler die altijd alles geeft en nooit verzaakt ! Dit is een voetballer die je pas mist als hij vertrokken is ! Onze Johan zei vroeger al met 10 Vanenburgjes word je geen kampioen . Nu ook niet hoor .

BollaReus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind hem niet 100 procent ok Zeeuwke, hij is wel een bal afpakker, maar tecnhisch schiet hij te kort. Draai zijn confrontatie met Jahanbaksh bij het doelpunt van Symansky (2e doelpunt) terug. Alvarez werd met één schijnbeweging door Alireza gepasseerd. Is moeilijk weet het, maar ja, gevolg is een prachtig doelpunt van Symansky. En van het geld kan Ajax een goede, betere vervanger kopen.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan lopen er toch spelers bij die ik liever zou verkopen !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen