Avondshow geeft Winfried Baijens schuld van gemiste penalty Memphis Depay

28 maart 2023, 01:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In De Avondshow met Arjen Lubach is maandagavond teruggeblikt op de interlandperiode van het Nederlands elftal. 'Kipkerriegate' werd uitgebreid besproken door presentator Lubach en comedian Diederik Smit, terwijl ook de pijnlijke nederlaag tegen Frankrijk (4-0) werd uitgediept.

Smit lichtte een opvallend moment uit dat zich tijdens de wedstrijd voordeed. Na ongeveer 82 minuten, bij een 3-0 stand, werd op NPO1 door presentator Winfried Baijens gesproken van het 'aanstaande verlies' van Oranje. De wedstrijd werd uitgezonden op NPO3; Baijens blikte bij NPO1 alvast vooruit op het journaal. Smit denkt dat de woorden van Baijens eraan hebben bijgedragen dat Memphis Depay in de blessuretijd nog een penalty miste.