Slot genoemd bij Tottenham: "Dat heeft hij bij AZ en Feyenoord al gedaan"

27 maart 2023, 12:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tottenham Hotspur nam dit weekend afscheid van Antonio Conte en gaat voor het nieuwe seizoen op zoek naar een andere manager. Ook de naam van Feyenoord-trainer Arne Slot lijkt rond te gaan bij de Londenaren, die het voetbaljaar afmaken met Cristian Stellini. Pieter Zwart denkt dat Slot een geschikte kandidaat kan zijn.

"Het is lastig om nu te beoordelen welke kant ze daar opgaan", aldus de hoofdredacteur van Voetbal International over de plannen van Tottenham. "De gemakkelijkere keuze voor Spurs is Mauricio Pochettino, die is nu ook weer vrij. Ze hebben een periode met jonge spelers binnen een bepaalde stijl gewerkt, maar steeds naast een prijs gegrepen. Daarna hebben ze met Mourinho en Conte ingezet op een resultaat-trainer voor de korte termijn. Dat heeft ook niet geloond, dus het is de vraag waar de club nu heen gaat."

Lees ook: Tottenham-fans spreken zich uit over Arne Slot na vertrek Conte

Toch is Slot op een vlak zeker een grote kanshebber. "De voorzitter van Tottenham, Daniel Levy, heeft het imago van een wrek. Hij wil met weinig geld veel presteren. Dat heeft Arne Slot natuurlijk bij AZ gedaan en nu doet hij hetzelfde bij Feyenoord met een laag budget. Op basis van die criteria kan hij in beeld komen bij Spurs. Het is echt de vraag welke kant de club op wil. Misschien terug naar Pochettino en Nagelsmann is ook vrij. Er zijn veel trainers die interessant zijn voor deze club."

Feyenoord

Slot is bezig aan zijn tweede seizoen bij Feyenoord en ligt nog tot medio 2025 vast in De Kuip. Eerder werd zijn naam al in verband gebracht met Ajax en Leeds United. Nu richt hij zijn pijlen eerst op Feyenoord, dat nog in de race is voor het kampioenschap, de KNVB Beker en de Europa League. Zwart weet echter ook dat men bij Tottenham ongetwijfeld niet op een paard wedt. "Er is een gigantisch lang lijstje van trainers die goed bezig zijn", sluit hij zijn relaas over Slot in VI ZSM af.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In alles merk je dat men slot bij Feyenoord weg wil hebben . Slot is niet kandidaat nr 1 daar zelfs niet nr 5 dus ja

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen