'PSG wil bedrag voor afkoopclausule van PSV'er Simons verhogen'

27 maart 2023, 11:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Op dit moment heeft Paris Saint-Germain een afkoopclausule van twaalf miljoen euro bij PSV om Xavi Simons weer terug te halen, maar de Franse club wil dit bedrag verhogen naar twintig miljoen euro. De Nederlander presteert goed in Eindhoven en stond vrijdag nog in de basis bij het Nederlands elftal.

Iedereen heeft het weer over de toekomst van Simons na de goede prestaties bij PSV. Er is een aantal grote clubs geïnteresseerd in de kunsten van de middenvelder. PSG heeft op dit moment een clausule van twaalf miljoen euro om de international terug te halen, maar door de grote belangstelling wil het daar nog acht miljoen euro bij optellen. Dat meldt het Spaanse medium Sport.

Van deze acht miljoen gaat er vier miljoen naar een tekenbonus en vier miljoen naar zaakwaarnemer Rafaela Pimienta. Van dit bedrag gaat er dus eigenlijk helemaal niks naar PSV. De clausule kan overigens alleen worden gelicht als Simons er mee akkoord gaat.

Lees ook: Basisdebutant Simons teleurgesteld: "Ik had meer verwacht"

Simons weet zelf ook dat een terugkeer naar de Franse hoofdstad waarschijnlijk niet leidt tot veel speeltijd, zoals in Eindhoven. Bij Marca gaf de PSV'er eerder al aan gelukkig te zijn in Brabant. "Ik heb voor vijf jaar getekend bij PSV en ik ben heel blij. Ik weet nog niet wat er in de toekomst gaat gebeuren. Er is een terugkoopoptie, maar diegene die het beslist, ben ik. Uiteindelijk heb ik het laatste woord."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik zou hem ook wel bij feijenoord willen zien vlg jaar de Champions league in... maar hij zal wel blijven daar...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen