'Ten Hag komt in speurtocht naar nieuwe spits uit bij peperdure Portugees'

27 maart 2023, 11:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag is al druk bezig met de zoektocht naar een nieuwe spits voor Manchester United. De Nederlander wil niet te lang wachten met het vastleggen van een aanvalsleider en kijkt naar verluidt serieus rond bij Benfica. Gonçalo Ramos zou inmiddels ook op het verlanglijstje staan.

De 21-jarige Ramos ligt nog tot medio 2025 vast in Lissabon, maar is volgens Record teleurgesteld in de clubleiding. Hij zou afgelopen zomer namelijk een verbeterd contract gaan tekenen bij zijn werkgever. Dat is er vooralsnog niet van gekomen en dus ruikt Ten Hag zijn kans. Benfica vraagt naar verluidt wel 120 miljoen euro. Eerder dit seizoen verkocht de club spelers als Enzo Fernández (Chelsea) en Darwin Núñez (Liverpool) al voor vele miljoenen.

Ramos heeft negen interlands achter zijn naam staan en scoorde daarin al vier keer voor Portugal. Namens Benfica vond de jongeling dit seizoen al 24 keer het net in 36 optredens. Ten Hag heeft namens United meerdere ijzers in het vuur. De namen van Harry Kane (Tottenham Hotspur) en Victor Osimhen (Napoli) gaan rond op Old Trafford. Kane moet wel 100 miljoen kosten, terwijl er in Napels pas wordt geluisterd bij een bod van minimaal 150 miljoen op Osimhen.

Mason Greenwood

United had onlangs ook de kans om Mason Greenwood tijdelijk elders te stallen. De 21-jarige aanvaller staat al een tijdje buitenspel nadat hij werd beschuldigd van huiselijk geweld en verkrachting van zijn vriendin. Inmiddels zijn alle beschuldigingen ingetrokken, maar het is de vraag wanneer Greenwood weer in actie gaat komen. Volgens The Athletic heeft United aanbiedingen uit Turkije afgewezen. De club heeft het interne onderzoek nog niet afgerond.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen