Camp Nou volgepakt voor Kings League: 90.000 fans scanderen één naam

26 maart 2023, 20:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De finale van de Kings League van Gerard Piqué wordt zondagavond gespeeld in een volgepakt Camp Nou. Circa 90.000 supporters zijn aanwezig in het stadion van Barcelona, onder wie ex-spelers van Barcelona als Ronaldo, Ronaldinho en Neymar. Toch scandeerden de aanwezige fans slechts één naam: die van Lionel Messi.

Zondag begon om 17.30 uur de eerste halve finale. De supporters konden blijven zitten voor de tweede halve finale (19.00 uur) en de finale (21.00 uur). Tussendoor scandeerden ze de naam van Messi, na de geruchten dat een terugkeer van de Argentijnse ster realistisch is. 

Wat is de Kings League?

In de Kings League, een project van Piqué, zijn twaalf ploegen vertegenwoordigd, die worden geleid door bekende streamers en (oud-)voetballers. Onder meer Iker Casillas en Sergio Agüero zijn als voorzitter aan een team verbonden. De competitie begon in januari. Wedstrijden worden iedere week op zondag gespeeld nabij het vliegveld van Barcelona. De wedstrijden waren aanvankelijk niet toegankelijk voor publiek, maar de Final Four-wedstrijden zijn dat wel. 

De regels verschillen van het 'gewone' voetbal. Ploegen bestaan uit zeven spelers, de aftrap vindt plaats zoals in het waterpolo, wissels mogen onbeperkt worden doorgevoerd, na een kaart beland je op een strafbank, VAR-beslissingen worden aan de teams overgelaten, strafschoppenseries worden verricht zoals in het hockey en tot slot zijn er vijf 'gouden kaarten'. Voor een wedstrijd kiest de trainer van iedere ploeg een gouden kaart, die ingezet kan worden tijdens de wedstrijd.

De trainer kan niet zien welke kaart hij kiest. Met een gouden kaart krijg je meteen een penalty, kun je een kaart van de andere ploeg stelen, kun je een speler van de tegenstander twee minuten van het veld verwijderen, kun je een doelpunt in de eerstvolgende minuut dubbel laten tellen of kun je, via de jokerkaart, zelf kiezen welk van deze vier voordelen je wilt inzetten. De regels zijn flexibel en worden vaak door volgers bepaald via polls op sociale media.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

heeft toch niets met voetbal te maken? Maar misschien eens een wedstrijd zien en dat ik het echt snap😉

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen