Marciano Vink bespreekt Frenkie de Jong: "Daar moeten we in Nederland mee ophouden"

26 maart 2023, 12:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De wedstrijd tegen Frankrijk heeft voor Marciano Vink duidelijk gemaakt dat Frenkie de Jong van onschatbare waarde is voor het Nederlands elftal. Zonder de geblesseerde middenvelder van FC Barcelona verloor Oranje vrijdagavond met 4-0 in Parijs.

"We moeten in Nederland ophouden met: Frenkie de Jong voetbalt alleen maar mee bij Barcelona. En: Heb je hem tijdens het WK gezien? Nee. Frenkie de Jong is voor het Nederlands elftal en het Nederlandse voetbal van onschatbare waarde. Hij is de allerbelangrijkste speler. Wat hij verdedigend allemaal oplost…", zei Vink zondagochtend bij Goedemorgen Oranje

Artikel gaat verder onder video

"Het mag toch niet zo ver weg zakken als hij er niet bij is?", vroeg presentatrice Fresia Cousiño Arias zich hardop af. Vink: "We hebben toch de periode vóór Frenkie de Jong bij het Nederlands elftal gezien? Dat was toch heel veel geschuif? Er zat geen leven in het Nederlands elftal. Vanaf het moment dat hij erbij kwam - en ik ga hem hier echt niet verheerlijken - zie je een duidelijk verschil. Hij komt de bal ophalen, geeft andere spelers rust en kan overtalsituaties creëren. Dat gebeurt nu niet."

Zonder De Jong verloor Oranje kansloos van Frankrijk, dat na twintig minuten al met 3-0 leidde. "Zij hadden zo veel kracht en power en hoefden niet eens in een 4-5-1-systeem te verdedigen tegen dit zwakke Nederland. Toch was er iedere keer die discipline, ongeacht waar ze de bal verloren. Bam, er gelijk staan. Bij Nederland zag je ze terugjoggen. Dan heb je het over een Depay, Wijnaldum en Berghuis. Dat zijn geen spelers met een bepaald vuur, een bepaalde passie. Het was apathisch en naïef. Ik miste het vuur dat je bij anders landen wel ziet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen