Harry Maguire doet wenkbrauwen fronsen met torenhoge ambitie

25 maart 2023, 16:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United- en Engeland-verdediger Harry Maguire (30) heeft bij flink wat volgers de wenkbrauwen doen fronsen door zijn ambities met het Engelse elftal hardop uit te spreken. Volgens de door Erik ten Hag op de bank gezette verdediger heeft Engeland 'gefaald' als het EK van 2024 niet wordt gewonnen. 

"Mijn mindset is dit: als we dat toernooi niet winnen, dan hebben we gewoonweg gefaald", aldus Maguire. "We moeten ons eerst zien te plaatsen in een pittige groep, maar zo sta ik erin. In mijn eerste drie eindtoernooien kwamen we dichtbij de eindzege. Ik ben ervan overtuigd dat we de spelers hebben waarmee dat nu wel gaat lukken."

Maguire deed zijn uitspraken nadat Engeland het eerste kwalificatieduel op weg naar het toernooi knap wist om te zetten in een uitzege op regerend Europees kampioen Italië. Donderdag werd het 1-2 in het Stadio Diego Armando Maradona in Napels. Maguire stond 90 minuten in het veld en leidde met zijn balverlies de aansluitingstreffer van Mateo Retegui in. 

Lees ook: Engeland boekt historische zege op Italië bij debuut Hasselbaink

Bij United is Maguire inmiddels ver verwijderd van een basisplaats. Op de vraag of hij zich nog wel gewaardeerd voelt, antwoordt hij dan ook: "Bij Engeland wel". Dat schrijven onder meer The Guardian en The Times. Vooral zijn verrichtingen in Manchester vorig seizoen waren onder de maat, zo beseft hij. "Het was een moeilijk seizoen voor de club. Ik was niet goed genoeg, net als de rest van mijn teamgenoten." Toch heeft Maguire niet het gevoel dat hij iets te bewijzen heeft bij bondscoach Gareth Southgate. "Ik heb meer dan vijftig interlands gespeeld, ben Engelands meest scorende verdediger aller tijden. Heb bijna 200 wedstrijden voor United gespeeld en ben al drie jaar aanvoerder", aldus Maguire.

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Harry zou zomaar eens gelijk kunnen krijgen met dat statement, mits ie zelf aangeeft zich niet meer beschikbaar te stellen voor het nationale team......

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen