Mossou beleeft déjà vu: gedachten gaan terug naar 31 augustus 2017

25 maart 2023, 10:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Nederlands elftal beleefde een beroerde avond in het Stade de France. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman werd afgeslacht door het sterrenelftal van Frankrijk. In de AD-voetbalpodcast maakt Sjoerd Mossou gehakt van Oranje. "Compleet weggeblazen, bijna achteloos", aldus de journalist. 

Presentator Etienne Verhoef stelde Sjoerd Mossou de vraag: "Past deze nederlaag in het rijtje 'meest pijnlijke nederlagen die je ooit hebt gezien van Oranje?'" Daar weet de journalist kort en bondig op te antwoorden: "Ja, zeker weten", aldus de Bredanaar in de podcast. "Het deed me heel erg denken aan 2017. Toen werd het ook 4-0, toen onder Dick Advocaat. Het Nederlands elftal speelde op een hele naïeve manier en werd compleet werd weggeblazen. Bijna achteloos."

De gedachten gaan dus terug naar 31 augustus 2017. "Destijds moest Advocaat schipperen met zijn opstelling, maar hij besloot wel 4-3-3 te spelen. Koeman deed eigenlijk hetzelfde. Met een gehavende ploeg het proberen en met open ogen in de val lopen. Dit is echt heel confronterend", aldus Mossou. 

Door de flinke nederlaag staat Oranje nu onderaan de EK-kwalificatiegroep. Zelfs Gibraltar deed het beter dan de mannen van bondscoach Ronald Koeman. Maar maandag kan Oranje zich revancheren, dan komt de dwergstaat op bezoek in de Kuip. De kans op directe kwalificatie is volgens statistiekenbureau Gracenote gedaald van 87% naar 77%, maar Oranje heeft nog steeds de beste papieren om na Frankrijk zich te kwalificeren voor het EK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen