'Feyenoord moet vrezen: Slot staat op schaduwlijstje Tottenham Hotspur'

24 maart 2023, 20:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arne Slot staat op het schaduwlijstje van Tottenham Hotspur. Het is een publiek geheim dat de Engelse grootmacht gaat breken met Antonio Conte, die zelf aan het begin van deze week al is teruggekeerd in Italië. De bij Bayern München vertrokken Julian Nagelsmann is de hoofdkandidaat voor de Spurs, maar de oefenmeester van Feyenoord staat op het back-uplijstje.

In een uitgebreid artikel gaat The Times in op de kandidaten achter de 35-jarige manager, die vrijdag zijn congé kreeg bij Bayern München. Daarin staat ook de naam van Slot, die met twee uitstekende jaren in Rotterdam-Zuid zijn naam heeft gevestigd bij de Europese topclubs. De Conference League-finale van vorig seizoen, de recente 7-1 overwinning op Shakhtar Donetsk in de Europa League en koppostie in Nederland doen hem op het schaduwlijstje staan.

Daarop prijken echter nog meer namen dan Slot alleen: Rúben Amorim van Sporting Portugal en Mauricio Pochettino, die een succesvol verleden heeft bij de club uit Londen, staan daar ook op. Dat is het eerste drietal namen dat Tottenham Hotspur in eerste instantie achter de hand heeft, mocht het met Nagelsmann niet lukken. Lager op dat lijstje worden ook nog Vincent Kompany (Burnley), Roberto De Zerbi (Brighton & Hove Albion), Ange Postecoglou (Celtic) en Thomas Frank (Brentford) genoemd. 

Lees ookPijnlijke aftocht Nagelsmann

Zij staan vooralsnog onder Slot, Amorim en de ervaren Pochettino. Nagelsmann geniet echter de voorkeur, ook omdat hij al langer in beeld is Tottenham Hotspur. De club wilde hem namelijk in 2019 al naar Engeland halen, toen hij nog bij RB Leipzig zat. Bayern München kaapte hem echter voor de neus van de Engelsen weg. Nagelsmann zou na zijn ontslag in München met stomheid zijn geslagen en eerst deze tik willen verwerken, voor hij aan een nieuw avontuur begint, meldt het Engelse medium.

Dat maakt dat Tottenham Hotspur mogelijk moet doorschakelen naar andere opties, aangezien Conte na het afgelopen weekend boos op het vliegtuig naar Italië is gestapt. Hij is formeel nog niet ontslagen, omdat de club hem dan nog moet doorbetalen. Vermoedelijk zal het officiële vertrek pas in de komende dagen ergens volgen, zodat de Spurs niet de volle rekening hoeven te betalen bij deze breuk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen