Van Hanegem wil basisplaats voor Feyenoorder in Oranje: "Onze beste speler"

24 maart 2023, 18:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Willem van Hanegem vindt dat Ronald Koeman een beroep moet doen op Lutsharel Geertruida in de interlands tegen Frankrijk en Gibraltar. De verdediger van Feyenoord debuteert in de selectie van het Nederlands elftal, maar moet door de schorsing van Denzel Dumfries direct in de Oranje-basis starten. Dat is althans het dringende advies van De Kromme aan de bondscoach.

In de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad stelt Van Hanegem dat Koeman er goed aan zou doen om de Feyenoord-back op te stellen. "Als Koeman denkt: 'Ik neem Geertruida mee', dan moet hij hem ook laten spelen als anderen niet beschikbaar zijn", is het devies van de oud-international van het Nederlands elftal. Daarbij doelde hij op de schorsing van Denzel Dumfries.

Van Hanegem wil Geertruida wel zien tegen Kylian Mbappé. "Onze beste speler van de laatste weken staat tegen die gozer. En dan wordt hij maar een paar keer voorbij gelopen. Dat zou met andere spelers ook gebeuren", neemt hij de verdediger op voorhand al enigszins in bescherming. "Ik ben wel eens kritisch op hem geweest. Maar hij heeft de afgelopen maanden in de twee belangrijkste wedstrijden om de koppositie tegen concurrenten AZ en Ajax ge-wel-dig gespeeld."

Lees ook: 'Verrassingen in Oranje-opstelling: Koeman kiest voor twee Ajacieden'

Als ras-Feyenoorder waren het sowieso al mooie weken voor Geertruida: eerst was er een oproep voor Oranje, een dag later een contractverlenging tot en met 2025 en weer een dag later maakte hij het winnende doelpunt voor Feyenoord tegen Ajax. "Het is natuurlijk enorm mooi voor die jongen omdat hij, zoals ze zeggen, van onder de Kuip vandaan komt. Maar ook als hij van Dokkum was gekomen was dit schitterend geweest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lekker op het bankje samen met wieffertje . Geen onnodige risico's 😀

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen