Van de Ven baalt van selectiebeleid: "In Nederland speel je jezelf sneller in de kijker"

24 maart 2023, 17:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Micky van de Ven is dit seizoen een van de sterkhouders bij VfL Wolfsburg, maar ontbreekt in de selectie van Oranje. Door onder andere het ontbreken van de centrumverdediger in de selectie laait er de laatste weken een discussie op. Worden spelers uit de Eredivisie niet veel sneller geselecteerd dan hun collega's in het buitenland?

"Ik hoopte natuurlijk wel dat ik in de voorselectie van Oranje zou zitten", bekent Van de Ven in de FC Afkicken Daily. "Omdat ik bij de voorselectie van het WK zat. Maar helaas stond ik niet op de lijst", aldus de Wormernees die dit seizoen nog geen wedstrijd mistte. De jongeling wordt vervolgens geconfronteerd met het selectiebeleid van de bondscoach. "Ik weet natuurlijk ook niet hoe dat zit."

Toch zet het de verdediger, die onderdeel is van de selectie van Jong Oranje, wel aan het denken. "Maar het valt natuurlijk wel op dat je als je in Nederland speelt je jezelf misschien sneller in de kijker speelt. Het is natuurlijk makkelijker om in Nederland naar een stadion te gaan, dan dat je helemaal naar Wolfsburg moet rijden. Dat is ook niet lekker", besluit de 21-jarige Noord-Hollander.

Er is wel enorme concurrentie voor Van de Ven bij Oranje, want op zijn positie spelen Virgil van Dijk, Nathan Aké, Matthijs de Ligt, Jurriën Timber, Sven Botman en Stefan de Vrij. Dat zijn vaste waarden in het Nederlands elftal en spelen ook bij grote clubs in Europa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen