KNVB gunt Feyenoord meer rust in de titelstrijd

24 maart 2023, 16:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De KNVB is Feyenoord tegemoetgekomen en heeft het duel met Cambuur in Leeuwarden van zondag 16 april verplaatst van 14.30 uur naar 16.45 uur. Hierdoor wordt de wedstrijd tussen FC Volendam en PSV ook verzet. De Rotterdammers krijgen op die manier extra rust na de Europa League-wedstrijd tegen AS Roma.

De voetbalbond heeft wel vaker wedstrijden verplaatst van de Europese ploegen om meer rust te gunnen. In het succesvolle seizoen in de Champions League gebeurde dat ook vaak met nationale duels van Ajax. In de voorrondes van de Europese toernooi kreeg ook AZ eerder dit seizoen al extra rust van de Nederlandse voetbalbond en ditmaal kwam er vanuit Rotterdam-Zuid een beroep. 

Feyenoord krijgt een zware dobber met AS Roma en heeft deze rust nodig om een goed vervolg te geven aan de titelstrijd, waarin de club is verwikkeld. Door deze tijdswijziging zal PSV eerder moeten aantreden tegen FC Volendam, zodat beide wedstrijden niet tegelijkertijd gespeeld worden. 'De wijzigingen zijn tot stand gekomen met goedkeuring van het competitiebestuur betaald voetbal', laat de KNVB weten.

Lees ook: Bizarre misser Giménez: Feyenoord-spits mikpunt van spot

AZ ook al verplaatst

Eerder werd de wedstrijd van AZ en Sparta Rotterdam ook al verplaatst van 9 naar 8 april. Daardoor moest het duel van Ajax tegen Fortuna op 9 april verplaatst worden van 14.30 uur naar 16.45 om geen gat te hebben in de planning. Dat heeft onder meer te maken met de verdeling van de tv-rechten van ESPN.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen