'FC Groningen blijft verliezen: commissie stelt Wormuth in het gelijk'

24 maart 2023, 11:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frank Wormuth werd vorig jaar door FC Groningen aangesteld als nieuwe hoofdtrainer om de club weer naar een plek in het linkerrijtje te loodsen. Het huwelijk tussen FC Groningen en de Duitse oefenmeester werd echter een enorme teleurstelling. Wormuth moest al na een paar maanden zijn spullen pakken. FC Groningen verkeert nog altijd in degradatieproblemen en heeft nu ook buiten het veld een nederlaag moeten slikken: Wormuth krijgt namelijk een flink bedrag van de club.

Voetbal International schrijft vrijdagochtend dat Wormuth door de arbitragecommissie van de KNVB voor een groot deel in het gelijk is gesteld 'in zijn geschil met zijn ex-club FC Groningen'. Volgens het weekblad heeft de commissie geoordeeld dat FC Groningen het contract van Wormuth 'in strijd met de wet heeft opgezegd'. De Duitse oefenmeester had bij zijn aanstelling een handtekening gezet onder een driejarig contract. Wormuth werd echter al na een paar maanden uit zijn functie ontheven. De Duitser hoopte de gehele restwaarde van zijn contract uitbetaald te krijgen, maar hij moet het doen met ruim vier ton.

'Dit betreft de restwaarde van zijn contract plus een transitievergoeding van zo'n 23 duizend euro. Dit is ruim een ton meer dan de oorspronkelijke ontslagvergoeding die FC Groningen hem in november had uitgekeerd', schrijft Voetbal International. Wormuth was van mening dat zijn snelle ontslag niet volledig zijn schuld was en wees de arbitragecommissie van de KNVB erop dat de ontslagbepalen in het contract wettelijk onjuist waren. 'Hoewel hij op juridische punten in het gelijk is gesteld, heeft de commissie besloten dat hij recht heeft op de helft van de restwaarde van zijn contract. Dit komt met de transitievergoeding erbij opgesteld neer op een bedrag van iets meer dan 405.833 euro', weet VI.

FC Groningen stelde Dennis van der Ree aan als opvolger van Wormuth. De 'trots van het noorden' moet de komende weken alle zeilen bijzetten om degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie te voorkomen. FC Groningen staat momenteel op de voorlaatste plaats, dus onder de streep. De achterstand op de veilige vijftiende plek, die op dit moment in handen is van Excelsior, bedraagt zes punten. FC Groningen hervat de spannende degradatiestrijd volgende week zondag met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen