Wat doet Rulli nou? Ajax-doelman imiteert opvallend gebaar landgenoot

24 maart 2023, 09:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Doelman Emiliano Martínez van Argentinië was tijdens het afgelopen WK in Qatar één van de meest besproken spelers bij de uiteindelijke wereldkampioen. Niet alleen omdat hij met zijn heldenrol tegen Nederland én Frankrijk een groot aandeel had in het winnen van de wereldbeker. Ook omdat hij zich liet gaan met onder meer een opvallend gebaar na de finale. Ajax-doelman Gerónimo Rulli deed dat gebaar vannacht na.

Martínez groeide in Qatar uit tot de held van de Argentijnse nationale ploeg. De doelman van Aston Villa keerde in de strafschoppenreeks tegen het Nederlands elftal de inzetten van Virgil van Dijk en Steven Berghuis, belette in de finale tegen Frankrijk in de slotseconden van de verlenging op krankzinnige wijze Randal Kolo Muani het scoren en stal vervolgens ook tijdens de beslissende penaltyserie de show. Martínez werd dan ook verkozen tot beste doelman van het toernooi, een prijs die hij op even opvallende als vreemde wijze in ontvangst nam.

De Argentijnse doelman plaatste de award die hoorde bij zijn prijs als beste doelman van het WK voor zijn kruis. Ajax-doelman Rulli zag het allemaal van dichtbij gebeuren. De huidige keeper van de Amsterdammers was als reservekeeper aanwezig in Qatar. Rulli maakte in januari de overstap van Villarreal naar Ajax en sinds zijn entree in Amsterdam is hij meermaals gevraagd naar de fratsen van Martínez. "Ja, hij is gek. Maar het is wel echt een goudeerlijke en mooie gast. En een absolute sfeermaker in het team, onderschat niet hoe belangrijk dat is. Zoiets verzin je niet (over zijn manier van juichen, red.), maar hij had het in het verleden al vaker gedaan toen hij een prijs won", vertelde Rulli vorige maand in Voetbal International.

Vannacht stonden Martínez en Rulli op dezelfde manier te poseren. Argentinië speelde een oefenwedstrijd tegen Panama, die met 2-0 werd gewonnen, onder meer dankzij een schitterend doelpunt van Lionel Messi. Na het laatste fluitsignaal werd de ploeg van trainer Lionel Scaloni nogmaals gehuldigd. Voor Martínez, Rulli en meer Argentijnen reden om de rare fratsen van de eerstgenoemde nog maar eens naar boven te halen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

undertaker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewonnen wereldbeker?? Of bedoelen jullie gekregen wereldbeker?

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gekregen beker

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen