FC Twente slaat slag en verlengt contracten van meerdere sterkhouders

24 maart 2023, 08:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Terwijl het Nederlands elftal zich met een gehavende groep voorbereidt op het kwalificatieduel met Frankrijk, maken Eredivisieclubs van de gelegenheid gebruik oefenwedstrijden te spelen én met spelers in gesprek te gaan over hun toekomst. FC Twente heeft wat dat betreft goed nieuws voor haar achterban. De huidige nummer vijf van de Eredivisie heeft de eenjarige opties in de contracten van onder anderen Mees Hilgers en Ricky van Wolfswinkel namelijk gelicht.

'Afgelopen dagen zijn gesprekken gevoerd met spelers en trainers waarvan aan het eind van het seizoen het contract afloopt', begint algemeen directeur Paul van der Kraan zijn nieuwsbrief gericht aan de supporters van FC Twente. 'Vóór 1 april dient de club namelijk aan te geven of zij al dan niet verder wil met de betreffende speler of trainer. FC Twente heeft de eenjarige opties in de contracten van Gijs Smal, Mees Hilgers, Max Bruns en Ricky van Wolfswinkel gelicht', maakt Van der Kraan bekend. Hilgers werd afgelopen transferperiode nog gelinkt aan een overstap naar Ajax.

Ook Vaclav Cerny blijft langer verbonden aan FC Twente. De vleugelspeler is dit seizoen een vaste waarde in de ploeg van trainer Ron Jans. Met negen doelpunten en zes assists in 24 competitieduels heeft Cerny bovendien een groot aandeel in de huidige klassering van FC Twente. Van der Kraan schrijft dat FC Twente de tweejarige optie in het contract van de aanvaller heeft gelicht. 'De optie van Denilho Cleonise is niet gelicht. Cleonise gaat aan het eind van het seizoen de club verlaten', meldt de algemeen directeur.

Wout Brama, Julio Pleguezuelo en Virgil Misidjan zijn eveneens in het bezit van een aflopend contract, maar daarin is geen optie opgenomen. 'Met hen wordt binnenkort gesproken over hun toekomst. Aan de trainers Ivar van Dinteren, Adrie Bogers en Nick Segers is meegedeeld dat hun contract in eerste instantie niet wordt verlengd. De mogelijkheid bestaat dat hun aanstelling alsnog wordt verlengd, maar dat is mede afhankelijk van de nieuwe hoofdtrainer', leest het.

De huidige trainer Jans maakte vorige maand bekend na dit seizoen te vertrekken uit de Grolsch Veste. Dat geldt ook voor technisch directeur Jan Streuer, die nog wel tijdelijk zal aanblijven om zijn opvolger Arnold Bruggink te ondersteunen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen