Bizar: op deze manier las Nagelsmann het nieuws over zijn ontslag

24 maart 2023, 07:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het grootste nieuws donderdagavond kwam uit Duitsland. Terwijl elders de eerste kwalificatieduels voor het EK van 2024 in Duitsland werden gespeeld, sijpelde vanuit onze oosterburen het nieuws door dat Bayern München met onmiddellijke ingang afscheid neemt van trainer Julian Nagelsmann. Verrassend, omdat Bayern München in eigen land nog volop meedoet om de titel en zich onlangs plaatste voor de kwartfinales van de Champions League. Ook voor Nagelsmann zelf kwam het nieuws als een verrassing.

Nagelsmann werd in de zomer van 2021 aangesteld als hoofdtrainer van Bayern München. De jonge oefenmeester - pas 35 jaar - loodste de club in zijn eerste seizoen naar de landstitel. De prestaties in Europa waren daarentegen teleurstellend. Bayern München dacht dat het met Villarreal als opponent in de kwartfinale van de Champions League goed getroffen te hebben, maar daar bleek niets van waar. De Spanjaarden kegelden de Duitse grootmacht uit het miljardenbal, waardoor Bayern wederom een streep moest zetten door haar Europese ambitie.

De Champions League winnen prijkt bovenaan het lijstje, ook in het huidige seizoen. Bayern München zette eerder deze maand een grote stap door Paris Saint-Germain uit te schakelen. In de kwartfinale wacht een dubbele ontmoeting met Manchester City. Nagelsmann zal dan niet meer voor de groep staan bij Bayern München. Verschillende Duitse media en transferspecialist Fabrizio Romano maakten donderdagavond bekend dat de huidige nummer twee van de Bundesliga van plan is de oefenmeester te ontslaan. Thomas Tuchel, eerder dit seizoen ontslagen bij Chelsea, zou zijn opvolger moeten worden.

Lees ook: BILD bevestigt ontslag Nagelsmann

Nagelsmann wist afgelopen nacht nog van niets. Dat meldt Romano althans. Volgens de Italiaanse journalist heeft Nagelsmann nog geen direct bericht ontvangen uit de Beierse clubleiding en heeft hij het nieuws over zijn mogelijke ontslag via de media moeten lezen. De verwachting is dat Bayern München in de loop van vrijdag met een officieel statement komt. Als we BILD moeten geloven staat Tuchel maandag voor het eerst op het trainingsveld om zijn nieuwe ploeg voor te bereiden op zijn debuut als Bayern-coach, uitgerekend tegen zijn oude werkgever Borussia Dortmund.

Boete

De precieze reden waarom Nagelsmann plaats moet maken bij Bayern München, is nog niet helemaal bekend. Volgens BILD wordt de oefenmeester verantwoordelijk gehouden voor de huidige klassering van de regerend kampioen in de Bundesliga. Bayern München ging afgelopen weekend onderuit tegen Bayer Leverkusen en staat daardoor tweede, met één punt minder dan Borussia Dortmund. Nog niet zo lang geleden kwam Nagelsmann in opspraak nadat hij zich na de nederlaag bij Borussia Mönchengladbach had misdragen richting de arbitrage. Hij moest doen een flinke boet betalen aan de Duitse bond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed communiceren vinden mensen erg moeilijk

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeg maar dag met het handje tegen de zwakke Nederlandse enclave bij Bayern......

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen