Neemt Wijnaldum Koemans Oranje opnieuw bij de hand tegen Frankrijk?

24 maart 2023, 14:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het gehavende Nederlands elftal speelt vrijdagavond een loodzwaar duel in Parijs. Vice-wereldkampioen Frankrijk is op oorlogssterkte, terwijl Oranje juist een karrenvracht aan spelers moet missen. Lichtpuntje voor terugkerend bondscoach Ronald Koeman is de terugkeer van Georginio Wijnaldum. Samen met Jack's kijkt FCUpdate.nl vooruit naar de mogelijke rentree van de middenvelder van AS Roma. 

Tijdens de eerste periode van Koeman kwam Wijnaldum in zeventien van de twintig interlands binnen de lijnen. Daarbij wist hij vooral in de kwalificatiereeks voor het EK van 2020, dat uiteindelijk wegens corona in 2021 werd gespeeld, uitstekende statistieken te overleggen. Mede door zeven doelpunten van Wijnaldum wist Oranje zich te plaatsen voor het eindtoernooi. Scoort Wijnaldum vrijdag opnieuw tegen Frankrijk? Een treffer levert je bij Jack's een quote van 10.50 op. 

Na het vertrek van Koeman brak onder diens opvolger Louis van Gaal een mindere periode in Oranje aan voor Wijnaldum. De bondcoach passeerde de toenmalig speler van Paris Saint-Germain zelfs, nadat hij openlijke kritiek had geleverd op het feit dat Wijnaldum in Parijs weinig aan spelen toekwam. Nadat Parijs was ingeruild voor Rome, waar Wijnaldum voor AS Roma ging spelen, volgde al snel een volgende tegenslag. Na één wedstrijd brak Wijnaldum op de training zijn scheenbeen, waardoor hij pas in februari zijn rentree kon maken. Inmiddels scoorde hij wel zijn eerste doelpunt voor de Italianen, maar wacht hij nog op zijn eerste assist. Geeft hij die in Oranje wél? Een rol als aangever van Wijnaldum kan je bij Jack's liefst 10.00 keer je inzet opleveren. 

In zijn 86 interlands lukte het Wijnaldum tot nu toe vier keer om zowel een doelpunt als een assist te leveren. Dat deed hij opvallend genoeg voor het eerst in 2019 tegen Wit-Rusland, bijna acht jaar na zijn debuut in het Nederlands elftal. Daarna had Wijnaldum de smaak echter te pakken en herhaalde hij dat kunststukje in hetzelfde jaar tegen Duitsland. Een jaar later deed hij eveneens twee keer met een goal én een assist van zich spreken tegen Polen en Gibraltar. Bij alle vier die duels zat Koeman als bondscoach op de bank. Lukt het Wijnaldum tegen de Fransen opnieuw? Jack's keert je 101x je inzet uit!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen