'Barça ondanks corruptieschandaal bijna rond met eerste zomeraanwinst'

22 maart 2023, 19:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona draait binnen de lijnen weliswaar een prima seizoen, maar het gaat de laatste tijd toch vooral over de problemen buiten het veld. De Catalaanse grootmacht is onlangs aangeklaagd voor corruptie en dat houdt de gemoederen in Spanje nadrukkelijk bezig. Dat weerhoudt de huidige koploper van Spanje er echter niet van zich te roeren op de transfermarkt. FC Barcelona nadert naar verluidt een akkoord met Iñigo Martínez over een zomerse transfer.

FC Barcelona baarde afgelopen zomer opzien door de ene na de andere speler naar Catalonië te halen. Andreas Christensen en Franck Kessié maakten weliswaar op transfervrije basis de overstap van respectievelijk Chelsea en AC Milan, maar voor de komst van Robert Lewandowski, Raphinha en Jules Koundé werd veel geld betaald. Door meerdere boekhoudkundige trucs slaagde president Joan Laporta erin trainer Xavi Hernández een sterke selectie te bezorgen. Europees is FC Barcelona weliswaar al uitgespeeld, maar in eigen land lonkt de dubbel.

Hoewel het seizoen nog lang niet ten einde is, houdt FC Barcelona zich op de achtergrond dus al bezig met de samenstelling van de selectie voor het nieuwe seizoen. De Catalanen worden bijna wekelijks in verband gebracht met na dit seizoen transfervrije spelers, die vanwege de bekende financiële problemen zeer interessant zijn voor de club. Martínez is één van die spelers die over een paar maanden uit hun contract lopen. De verdediger speelt momenteel nog bij Athletic Club, maar een akkoord met FC Barcelona lijkt aanstaande. Dat bevestigt transferspecialist Fabrizio Romano na berichtgeving door de Spaanse media.

Het is overigens nog geen uitgemaakte zaak dat Martínez met ingang van het nieuwe seizoen speler van FC Barcelona is. Volgens Romano is de deal weliswaar voor negentig procent rond, maar is een definitief akkoord afhankelijk van de Financial Fair Play-regels. Die zouden nog wel eens een streep kunnen zetten door de komst van Martínez. De huidige verdediger van Athletic Club werd in het verleden al vaker in verband gebracht met een overstap naar FC Barcelona.

Lees ook: De 'grote droom' van Barça-trainer Xavi speelt bij Manchester City

Veel ervaring

Martínez loopt inmiddels al een tijdje mee op het hoogste niveau van Spanje. De Spanjaard speelde 239 wedstrijden voor Real Sociedad, alvorens in januari 2018 de overstap te maken naar Athletic Club. Hij kwam inmiddels 173 keer uit voor de huidige nummer zeven van Spanje. Martínez droeg negentien keer het shirt van de nationale ploeg. Zijn laatste interland speelde hij op 12 juni vorig jaar. Martínez behoorde niet tot de Spaanse WK-selectie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen