'Slecht nieuws voor FC Barcelona in aanloop naar volgende Clásico'

22 maart 2023, 16:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona deelde afgelopen zondag een flinke tik uit aan Real Madrid in de titelstrijd. Dankzij de 2-1 zege is de voorsprong op de eeuwige rivaal nu liefst twaalf punten. FC Barcelona hoopt Real Madrid over twee weken óók in de Copa del Rey het nakijken te geven. De Catalanen lijken het echter ook dan nog te moeten doen zonder Pedri en Ousmane Dembélé.

FC Barcelona is bezig aan een goed seizoen. De ploeg van trainer Xavi Hernández gaat ruim aan de leiding in de competitie en staat dankzij de 1-0 overwinning op Real Madrid in de heenwedstrijd in de halve finale met één been in de finale van de Copa del Rey. Het Europese seizoen is daarentegen zeer teleurstellend verlopen. Na de uitschakeling in de groepsfase van de Champions League werd Barça vorige maand door Manchester United uit de Europa League geknikkerd.

Bij FC Barcelona is de vraag blijven hangen wat er mogelijk was geweest als Xavi 'gewoon' een beroep had kunnen doen op Pedri en Dembélé. Pedri liep in de heenwedstrijd tegen Manchester United in de tussenronde van de Europa League een spierblessure op. De verwachting was dat hij afgelopen zondag in de Clásico tegen Real Madrid zijn rentree zou gaan maken, maar een terugval op de training twee dagen voor de kraker gooide roet in het eten. De terugkeer van Pedri laat mogelijk nóg langer op zich wachten. Volgens Relevo moet FC Barcelona er serieus rekening mee houden dat de jonge middenvelder nog eens drie tot vier weken aan de kant staat.

Herstel Dembélé verloopt moeizaam

Dat zou betekenen dat Pedri een streep moet zetten door onder meer het tweede duel met Real Madrid in de halve finale van de Copa del Rey. Die wedstrijd lijkt ook voor Dembélé te vroeg te komen. Dembélé staat al bijna twee maanden aan de kant met een hamstringblessure. Hoewel FC Barcelona geen risico heeft genomen met de Franse aanvaller, verloopt zijn herstel niet naar wens en is zijn meespelen tegen Real Madrid op 5 april 'hoogst onwaarschijnlijk'. Frustrerend voor FC Barcelona én Dembélé. De vleugelspeler werd in de voorgaande seizoenen meermaals geteisterd door blessures. Dit seizoen was hij in 28 wedstrijden goed voor acht doelpunten en zeven assists.

FC Barcelona hervat de jacht op de eerste landstitel sinds 2019 na de interlandperiode met een bezoek aan hekkensluiter Elche. Een paar dagen later staat al weer de vijfde Clásico van dit seizoen op het programma. Het is nog maar de vraag of Frenkie de Jong tegen die tijd weer beschikbaar is. De middenvelder haakte eerder deze week geblesseerd af voor het Nederlands elftal. Een MRI-scan na de Clásico tegen Real Madrid wees uit dat hij twee weken rust moet houden.

Lees ook: Koeman wilde eigenlijk een andere vervanger van Frenkie de Jong oproepen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen