Definitief: AZ komt eindelijk met langverwacht contractnieuws

22 maart 2023, 13:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ is woensdag met een langverwachte boodschap gekomen. De Alkmaarders hebben het contract van trainer Pascal Jansen verlengd tot medio 2025. 

In januari van dit jaar kwam al naar buiten dat de vijftigjare Jansen een mondeling akkoord had bereikt met de club, maar twee maanden later is dinsdagavond dan ook definitief een handtekening gezet. Met het langer binnenboord houden van Jansen hoopt AZ de onder hem ingeslagen weg te vervolgen. De trainer behaalde in 121 wedstrijden een gemiddeld aantal punten van liefst 1,98 en is daarmee cijfermatig gezien de best presterende AZ-trainer sinds 2001. 

Jansen kwam in december 2020 voor de groep te staan in Alkmaar. Hij was assistent van achtereenvolgens John van den Brom en Arne Slot, dus kende de club en de spelersgroep op dat moment al goed. Toen uitlekte dat Slot na het seizoen 2020-2021 naar Feyenoord zou gaan verkassen, zette AZ de oefenmeester direct op straat. Jansen mocht het als relatief onbekende overnemen en dat legde de club geen windeieren. 

Met Jansen aan het roer eindigde AZ achtereenvolgens als derde en als vijfde in de Eredivisie. Dit seizoen staat de club na 26 speelronden op de vierde plaats, maar bedraagt het gat met nummer twee Ajax slechts twee punten. Bovendien maakt AZ dit seizoen indruk in Europa. Nadat de club vorig jaar in de achtste finale van de Conference League strandde tegen het Noorse Bodo/Glimt, was het dit jaar in datzelfde toernooi over twee wedstrijden te sterk voor SS Lazio. Daardoor mag AZ het in de kwartfinale van het derde Europese toernooi opnemen tegen het Belgische Anderlecht.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi nieuws voor Az .

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat wordt een afkoopsom als hij Slot opvolgt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen