Fraser verbaasd door FC Utrecht: "Of ze dit klassenjustitie vinden?"

21 maart 2023, 08:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Henk Fraser is verbaasd over de situatie bij FC Utrecht. De oefenmeester kreeg eerder dit seizoen min of meer zijn ontslag na een aanvaring met Armin Younes. Afgelopen weekend was er wederom een fysieke aanvaring, ditmaal tussen suikeroom Frans van Seumeren en Sean Klaiber, waar er meerdere spelers tussenbeide moest komen.

"Of het zo is kan ik niet beoordelen, want ik ben er niet bij geweest. Ik heb wel gelezen dat Frans ook zelf heeft aangegeven dat het fysiek is geworden. En ik lees dan dat de situaties niet te vergelijken zijn, ook omdat de relatie tussen Frans en Klaiber anders is", begint de oefenmeester in De Telegraaf nog met een voorbehoud.

Maar opmerkelijk is het natuurlijk wel, erkent Fraser. "Ik kan niet ontkennen dat ik me er wel over verbaas. Daar ga ik niet over liegen. Blijkbaar is er verschil tussen het ene fysieke moment en het andere. Diezelfde heren zitten er nu anders in." Van Seumeren gaf aan dat hij zijn excuses heeft gemaakt en dat het inmiddels weer helemaal goed is tussen beide heren.

Lees ook: Van Seumeren kwam ook onder Ten Hag in de Utrecht-kleedkamer

Voor Fraser was dat anders: hij moest min of meer opstappen, anders was hij weggestuurd door de clubleiding. "Mijn persoonlijke mening was dat het een zaak was die we ook intern hadden kunnen oplossen. Met een boete, een behoorlijke boete, een reprimande, zoals het voorheen gebeurde. Maar de directie vond dat dit geen optie was. Daar was geen enkele ruimte voor", blikt hij desgevraagd nogmaals terug. "Het is aan anderen om te beoordelen of ze dit klassenjustitie vinden en of de directeur nu andere principes handhaaft. Er zijn nu ook andere belangen natuurlijk. Maar iedereen moet zelf maar oordelen of belangen invloed mogen hebben op principes."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen