Andy van der Meijde keihard: "Hij moet gewoon weg, dit kan niet bij Ajax"

20 maart 2023, 21:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als Andy van der Meijde het voor het zeggen zou hebben bij Ajax, dan zou hij Calvin Bassey meteen op de bank zetten. De 23-jarige verdediger viel zondag tegen Feyenoord in negatieve zin op door meerdere malen op knullige wijze de bal bij de tegenstander in te leveren.

"De eerste drie ballen levert hij zo in, hij speelt ze gewoon naar een speler van Feyenoord. Dan moet je weer van aanvallen naar verdedigen. Dat kost heel veel kracht. Op een gegeven moment zag ik dat Álvarez hem kon inspelen, maar hij draaide gewoon open omdat hij dacht: als ik hem de bal weer geef, dan kunnen we weer gaan verdedigen. Dat kan niet bij Ajax", aldus Van der Meijde maandagavond bij Veronica Offside.

Ajax doet er volgens de voormalig aanvaller verstandig aan om Bassey, die 23 miljoen heeft gekost, in de zomer te lozen. "Die jongen is misschien heel lief en een goede gozer, maar je gaat met dit soort speler geen punten pakken. Weet je wat je met hem moet doen? Hem gewoon teruggeven. Gewoon weg. Dit kan niet bij Ajax", herhaalde hij.

Volgens Wim Kieft kan Bassey nu eenmaal 'niet zo goed voetballen'. "Hij was echt dramatisch. Dat vind ik echt pijnlijk. We kennen allemaal verdedigers van wie opbouwen niet de grootste kwaliteit is. Als je de bal gewoon over twintig meter in de voeten van Tadic kunt spelen, dan kun je daarvandaan gaan voetballen. Wijndal heeft precies hetzelfde, maar is er wel iets beter in."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik zou zijn contract verlengen. goeie speler!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb toen hij kwam dingen (kan niet opbouwen ,het is een tank ,dus niet wendbaar) over bassey gezegd ,en toen vielen mensen mij aan . Maar zie hier .

ToonBazelmans08
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens...Bassey is Ajax onwaardig.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat zijn er wel meer als je het mij vraagt.

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Prima speler voor Ajax, die Bassey

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen