Hartman was niet bang: "Voor mij is het duidelijk geen gele kaart"

20 maart 2023, 15:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Quilindschy Hartman vindt niet dat hij een tweede gele kaart moest krijgen voor de overtreding op Mohammed Kudus. Na deze overtreding werd de linksback wel van het veld gehaald door Arne Slot, omdat er een risico was om een rode kaart te krijgen en dan zou Feyenoord al vroeg met tien man verder moeten.

De jonge vleugelverdediger was niet bang om een rode kaart op te lopen na de overtreding. "Het is meer dat het stadion erachter gaat staan. De scheidsrechter heeft het allemaal duidelijk uitgelegd. Voor mij is het duidelijk geen gele kaart," vertelt Hartman aan ESPN.

Slot haalde Hartman wel meteen van het veld na de overtreding om geen risico te lopen. "Ik begrijp zijn beslissing. Misschien als ik nog een keer zo'n overtreding maak, en het zit toch in je hoofd, kom je met tien man te staan. Dat mag niet gebeuren. Dat snap ik wel. Natuurlijk baalde ik op dat moment, maar ik vind het een logische keuze dat hij dat heeft gedaan."

Lees ook: Feyenoorders zetten Klaassen op zijn plek in de spelerstunnel: "Wat lul jij nou?"

Het pakte allemaal goed uit voor de Rotterdammers, die een historische zege boekten. Bij terugkomst in Rotterdam was dat goed te merken, want de spelers werden met vuurwerk door honderden fans opgewacht. "Het is niet normaal dat zoveel mensen op ons afkwamen na alleen een overwinning", zegt Hartman over het onthaal. "Dit zegt veel over de club. Mocht het heel mooi gaan worden, dan is dit nog maar een paar procent van wat er dan staat te gebeuren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Achteraf gezeur. Makkelie en VAR moeten nu echt naar EyeWish gaan. Ook wat betreft Idrissi en Kudus.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben het helemaal met je eens. En Hartman praat lekker stoer achteraf maar het was in alle drie de gevallen gewoon rood. Dan was de wedstrijd misschien wel héél anders gelopen. De invloed van scheidsrechters en VAR op wedstrijden is te gek voor woorden. Wat een foutenfestijn.

guest
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat lul jij nou dom. De eerste gele kaart was geen geel en kijk eens naar die smerige Mexicaan Alvarez en die Kudus van jullie die hadden ook donker rood moeten hebben maar ja jij kijkt met een 020 bril dus alles wat Feyenoord doet is rood en jullie niks. Wat een Calimero gedrag van jou. Wees eens nederig en zeg gewoon dat Feyenoord terrecht heeft gewonnen ipv die arrogantie van jullie Ajacieden. Jullie werden de tweede helft helemaal overlopen. Jullie zijn niet meer zoals jaren geleden!!!

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Arnold, Jij moet ook naar Eyewish toe, want ik schreef dat net als Idrissi ook Kudus rood moest krijgen. De eerste gele kaart was duidelijk een opzettelijke overtreding tegen Berghuis. Wat is die Berghuis toch weer toppie die middag zeg, Ajax mag blij zijn hem in de selectie te hebben, goede strakke passes ! Waarom nederig zijn ? Kudus had ook de 3-2 op zijn schoen, helaas te slap ingezet en Wellenreuther is een goede keeper. Feyenoord heeft op grond van inzet niet terecht, maar verdiend gewonnen dat wel. Die Calimero-opmerking is al zo oud oud oud en heeft zijn houdbaarheidsdatum al lang overschreden. "Jullie"? ik ben voetbal liefhebber, hou van goede ploegen en ik vind het jammer dat AZ tegen Twente een steekje liet vallen. "Jullie" zijn niet meer zoals jaren geleden, klopt dit Ajax die nu 2e staat kwam vanuit een diepe voetbal-/bestuurscrisis en toch kreeg Feyenoord flink partij. De uitslag was maar: 2-3 en niet 1-4 of 0- 5, dus effe dimmen. Ik snap je gevoeligheid, want ik zie ook in dat als je club voor het laatst in 2017 kampioen werd en pas na 18 jaar weer eens met winst uit de Arena de bus naar huis instapt je dan als supporter orgasmes krijgt. By the way, er moeten minstens nog 18 punten worden binnen gehaald en zie Vitesse-PSV, Twente-AZ het kan zo maar moeilijk worden...... 😇

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kunt 2x geel geven als je heel streng bent . Maar als eerst 3 feyenoorders doorgezaagd worden (wat niet herhaalt werdt ,en dus niet besproken ) vervolgens komen we bij hartman en gelijk geel dat slaat ook nergens op . De 2e is een overtreding maar niet echt geel . Verder valt het op dat nu feyenoord heeft gewonnen ,en daarvoor ook al dat we te lang bovenaan staan . Men erg blijft hangen bij dit soort momenten ,en alles heel groot maken De hele ajaxmedia kliek is gefrusteerd aan het zoeken. Terwijl hun club jarenlang is geholpen . Ik kan me heel wat dingen voor de geest halen waar nooit zoveel aandacht voor is geweest ,als nu voor de momenten waar feyenoord geholpen zou zijn . Wat te denken van de vuistslag in het gezicht van malacia niet zolang geleden . Idd Martinez tegen dessers vorig jaar . Bal over de zijlijn bij zowel psv en Feyenoord doorspelen en goal etcetcetc . Gister het buitenspel staan bij de 2-1 ,en dan bij espn een beeld laten zien wat niet klopt .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen