Willems en Groningen doen aangifte tegen supporter die klap uitdeelde

20 maart 2023, 13:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jetro Willems en FC Groningen hebben aangifte gedaan tegen de jongen die de verdediger zondag sloeg tijdens de ongeregeldheden rondom de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Na de wedstrijd werden al twee personen aangehouden, onder wie een minderjarige, op verdenking van mishandeling.

De Derby van het Noorden liep uit op een uiterst teleurstellende middag voor FC Groningen. De ploeg van trainer Dennis van der Ree verloor op eigen veld van de Friese rivaal en staat nog altijd voorlaatste op de ranglijst. Tot overmaat van ramp liet een klein gedeelte van het thuispubliek zich ook nog eens van zijn slechtste kant zien in de Euroborg.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd, bij een 0-2 voorsprong voor Heerenveen, barstte de bom op de tribune. Een aanhanger van de thuisclub deed een poging het veld op te komen, maar werd tegengehouden door de stewards. Daarbij sloeg de vlam in de pan en deed een aantal spelers van de thuisclub een poging de gemoederen tot bedaren te brengen. Willems kreeg daarbij zelfs een klap van één van de 'fans'.  Scheidsrechter Serdar Gözübüyük restte niets anders dan tot een tijdelijke stillegging van het duel over te gaan.

Spelersvakbond VVCS heeft gereageerd op het incident en wijst de KNVB op 'de verplichting om voor een veilige werkomgeving voor spelers te zorgen'. Vorig jaar kreeg Václav Cerny nog een duw/klap van een Heracles Almelo-supporter, zo roept de VVCS in herinnering, en vorige maand werd Sevilla-keeper Marko Dmitrovic aangevallen door een hooligan in het Philips Stadion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Willems weet nu de betekenis van "er gaat niets boven Groningen", namelijk een raddraaier die hem boven op zijn gezicht sloeg. Die lul zal wel zeggen dat het niet zijn schuld is dat hij dit heeft gedaan maar dat is veroorzaakt door Heerenveen omdat zij wonnen van zijn clubje.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Arme jongen. Ik denk dat hij een blowtje heeft gehad en 2 glaasjes bier. Ja en dan weet je natuurlijk niet meer wat je doet. En hij werd ook gepest op school. Mag 'ie straks een fijne brief schrijven aan Willems en sorry zeggen. 🖕

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sorry zeggen?? Gudde heeft deze jongen een "hersenloze imbeciel" genoemd. Ik verwacht niet minder dan dat Gudde daarvoor aangeklaagd wordt. Door de opruiende tekst van Gudde heeft hij en ook zijn ouders allemaal vervelende berichten ontvangen. Groningen moet zijn excuses aanbieden en hem een jaar gratis seizoenskaart geven. Inclusief elke wedstrijd een "meet & hit" met de selectie. https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/415110/ouders-van-veldbestormer-psv-hekelen-opruiende-teksten-brands/

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja dat is natuurlijk wel een flink stuk schandaliger dan wat die jongen deed.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen