Van der Vaart: "Ik werd uitgelachen, maar sta nog steeds achter m'n woorden"

20 maart 2023, 13:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rafael van der Vaart vindt nog altijd dat Ronald Koeman het Nederlands elftal om Xavi Simons heen moet bouwen. De voormalig middenvelder gaf dat advies anderhalve maand geleden en heeft de kritiek meegekregen die volgde op die uitspraak. Toch staat hij nog achter zijn woorden. Simons maakte zondag het enige doelpunt voor PSV in de uitwedstrijd tegen Vitesse ([a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/416406/titelaspiraties-psv-in-de-ijskast-na-puntenverlies-in-arnhem/,_blank,1-1]). 

"Ik werd uitgelachen toen ik zei dat we het Nederlands elftal om hem heen moeten bouwen, maar ik sta nog steeds achter m'n woorden. Hoe lang is het geleden dat we we zo'n talent hadden?", vroeg Van der Vaart zich zondagavond af bij Studio Voetbal. Ook Ibrahim Afellay was lyrisch over Simons. "Het is verschrikkelijk knap wat deze jongen in zijn eerste echte seizoen als profvoetballer laat zien. Al dertien goals, topscorer in de Eredivisie! Haal hem weg bij PSV en je bent zeventig procent minder."

Afellay was het eens met Van der Vaart over het grote potentieel van Simons. "Maar hij is nog niet internationaal zo goed als bijvoorbeeld Jude Bellingham, om wie je wel een elftal heen kunt bouwen (Bellingham is ook negentien, red.). Die speelde op het WK geweldige wedstrijden."

"Ik heb ook gehoord dat Johan Derksen of René van der Gijp dat zei over Bellingham, maar die heb ik tegen Chelsea ook heel matig zien spelen", zei Van der Vaart. "Ik kijk naar potentie. Ik denk dat Xavi Simons zoveel potentie heeft… Als dat op de juiste manier wordt gemanaged door het Nederlands elftal, wat betekent dat hij op de juiste momenten mag spelen, af en toe niet, af en toe wel, dan hebben wij een speler in huis van wie we helemaal niet weten hoe goed hij kan zijn."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen