Van der Vaart doet pijnlijk 'Calvin Bassey-plan' van Feyenoord uit de doeken

20 maart 2023, 09:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft voor De Klassieker het plan opgesteld om Calvin Bassey zoveel mogelijk aan de bal te laten, zo vermoedt Rafael van der Vaart. De verdediger van Ajax leed veertien keer balverlies; van alle Ajacieden raakte alleen Edson Álvarez de bal vaker kwijt. Van der Vaart lichtte bij Studio Voetbal enkele passes uit van Bassey die niet aankwamen en sprak van een 'schandalig optreden'.

"Dit zijn momenten waarvan je denkt: jongen, jongen, jongen… Je ziet toch dat iemand voor je staat, denk ik dan", zei Van der Vaart bij het zien van beelden van inspeelpasses die werden ingeleverd door Bassey. "Het was echt een schandalig optreden, moet ik eerlijk bekennen. Dit gebeurde al in de derde minuut en ging eigenlijk de eerste twintig minuten zo door. Je weet hoe het publiek dan is."

Lees ookHeitinga reageert op pittige vraag: wat vind je van het gestuntel van Bassey?

"Het is logisch, dan beginnen ze te fluiten en wordt het alleen maar erger. Elke bal wordt ingeleverd", merkte Van der Vaart op. "Dan kun je zeggen dat Feyenoord goed staat opgesteld, maar dit was hun plan: laat Bassey maar vrij, die geeft 'm vanzelf wel terug. Poe, dit had ik ook niet verwacht, dat het zó matig was met het vertrouwen van Ajax."

Van der Vaart wil niet te veel kwijt over de rode kaarten die Quilindschy Hartman en Oussama Idrissi mogelijk hadden kunnen krijgen. "Dat is een excuus dat je kunt gebruiken als je Ajacied bent, en dat ben ik, maar ik vind dat Feyenoord gewoon verdiend gewonnen heeft."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het blijft toch fascinerend dat je daar dan 22 miljoen voor betaald hebt. Kun je dan echt niet zelf een verdediger opleiden die het beter doet? Laten we zeggen, een Doekhi die eind vorig seizoen transfervrij was bij Vitesse?

RJTuijnman
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Feyenoord had op acht plaatsen een betere speler dan Ajax. Dan is het logisch dat je wint. Bassey was een dra-ma! PEDERSEN - Sanchez GEERTRUIDA - Timber HANCKO - Bassey HARTMANN -Wijndal WIEFFER - Alvarez Kockcu - BERGHUIS SZYMANSKI - Taylor Jahanbakskh - KUDUS GIMENEZ - Tadic IDRISSI - Bergwijn

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tuijnman, je kunt ook omdraaien, Ajax heeft op acht plaatsen mindere spelers dan spelers van een Feyenoordniveau, dankzij Overmars en Schreuder.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen