FC Groningen: Lukkien aangesteld, nieuwe rol Langeler, Van der Ree vertrekt

20 maart 2023, 09:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen heeft de aanstelling van Dick Lukkien als nieuwe trainer bevestigd. Zoals zondagochtend al duidelijk werd, komt Lukkien na dit seizoen over van FC Emmen. Hij tekent een contract tot medio 2026. Op de officiële website van Groningen spreekt Lukkien van een mooie uitdaging, hoewel hij voorlopig zijn handen vol heeft aan het lijfsbehoud van FC Emmen. 

"Ik kijk ernaar uit om na dit seizoen als hoofdtrainer van FC Groningen aan de slag te gaan. Naast FC Emmen heeft FC Groningen altijd een speciale plek in mijn hart gehouden", vertelt Lukkien, die in het verleden werkzaam was als trainer van Jong FC Groningen en als assistent-trainer bij het eerste elftal van de club. "Ik ben blij dat ik na een lange periode van zeven seizoenen aan de Meerdijk na de zomer aan een nieuw – hopelijk weer langdurig en succesvol – hoofdstuk mag gaan werken in Groningen."

"Voor nu geldt dat zowel mijn collega Dennis van der Ree als ikzelf alle energie en aandacht nodig hebben om onze ploegen in de Eredivisie te houden", vervolgt Lukkien, die met FC Emmen nota bene concurreert met Groningen om degradatie tegen te gaan. "FC Emmen heeft mij de kans gegeven als zelfstandig hoofdtrainer in het betaald voetbal en daarvoor zal ik de club altijd dankbaar blijven. We hebben in zeven jaar tijd prachtige successen bereikt en ik wil er met mijn staf voor zorgen dat ik Emmen straks op een waardige manier en via de voordeur kan verlaten en dan wacht vanaf de zomer een mooie nieuwe uitdaging in Groningen."

Lees ookFC Groningen woedend op lekken van FC Emmen: "Onprofessioneel en onbetrouwbaar"

Algemeen directeur Wouter Gudde zal na het huidige seizoen nader uitweiden over de samenwerking met Lukkien. "Voor nu hebben wij met elkaar afgesproken dat we zowel bij FC Groningen als FC Emmen de focus willen hebben op de resterende maanden van dit seizoen. Beide clubs hebben nog een zware strijd te leveren en zowel Dennis als Dick moeten de rust en ruimte krijgen om hun huidige klus zo goed mogelijk af te maken."

Langeler

De komst van Lukkien maakt deel uit van een 'nieuw technisch organisatiemodel' bij de club, waar Gudde leiding aan geeft. Onder hem vallen de hoofdtrainer, de manager Voetbal en Opleiding én een nog aan te stellen derde voetbaltechnische man, die zich gaat richten op de aan- en verkoop van spelers en de inrichting van de eerste selectie. Art Langeler is per direct aangesteld in de functie van manager Voetbal en Opleiding.

Langeler is sinds het begin van dit voetbalseizoen Hoofd Voetbalontwikkeling Bovenbouw binnen de Opleiding van FC Groningen. "Ik heb mijn plek snel gevonden bij deze mooie club en ben positief over de kwaliteiten binnen FC Groningen. In mijn nieuwe rol worden de doorstroom van jeugdspelers, eenduidigheid in speel- en trainingswijze en een goede interne samenwerking met de verschillende afdelingen op Sportpark Corpus den Hoorn belangrijke pijlers. Samen met de collega's die werkzaam zijn in het TopsportZorgCentrum denk ik in deze nieuwe functie een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de groei van FC Groningen."

Van der Ree

De huidige hoofdtrainer Dennis van der Ree neemt na dit seizoen afscheid van Groningen. Dat heeft hij besloten na gesprekken met de club over zijn toekomst. "Toen de club mij meldde dat er met ingang van het nieuwe seizoen een andere hoofdtrainer voor de groep zal staan, heb ik nagedacht over mijn toekomst bij FC Groningen. Ik heb ervoor gekozen na dit seizoen mijn eigen pad te kiezen", aldus Van der Ree. "Simpelweg omdat het voor de nieuwe hoofdtrainer prettig is om met zijn eigen staf te kunnen starten en gezien mijn verschillende rollen van dit seizoen bij de club is dit voor ons beiden geen ideale situatie om eventueel samen te beginnen aan een nieuw seizoen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen