Feyenoord-icoon Wijnstekers kiest toch twee Ajacieden in Elftal van de Week

20 maart 2023, 09:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de wekelijkse rubriek van De Telegraaf is het maandag de beurt aan ex-Feyenoorder Ben Wijnstekers om het Elftal van de Week samen te stellen. Wijnstekers zag 'zijn' Feyenoord een mokerslag uitdelen aan Ajax in de strijd om de landstitel. Ondanks de nederlaag van de Amsterdammers, heeft de oud-rechtsback toch plaats voor twee Ajacieden in het prestigieuze elftal.

Zo kiest Wijnstekers ervoor om Edson Álvarez te selecteren in de verdediging. "Hij was de enige van Ajax die echt overeind bleef en dezelfde intensiteit kon blijven hanteren tegen Feyenoord. Ik heb het niet zo op zijn maniertjes, want hij is altijd op zoek naar de confrontatie, maar hij brengt dat wel over op zijn ploeg. In die periode na de eerste tien minuten, tot aan de rust, was Ajax mede dankzij hem goed, omdat hij continu agressief de boel opjaagde en ook zijn doelpuntje meepikte", legt Wijnstekers uit in De Telegraaf.

Lees ook: Vijf conclusies na de knappe zege van Feyenoord op Ajax

Ook oud-Feyenoorder Steven Berghuis krijgt een verrassende uitverkiezing van de 67-jarige ex-prof. "Als Feyenoorder moet ik mezelf dan even over het sentiment heen zetten en gewoon eerlijk zijn, dat hij bij Ajax wel degene was die de goede passes gaf en de oplossingen zag. Zeker in de eerste helft had hij een goed aaneel in het spel van Ajax", zegt Wijnstekers.

Vier Feyenoorders

Door de belangrijke zege in de Klassieker lijkt Feyenoord zoals gezegd op weg naar het kampioenschap. Wijnstekers heeft daarom plek voor vier Rotterdammers in de selectie. Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko, Mats Wieffer en Sebastian Szymanski. Vooral over Hancko is Wijnsterkers erg te spreken. "Hij was echt een rots in de branding. Hij wint al zijn duels en was sterk, tegen zowel Tadic als Brobbey. Hij had dat beter voor elkaar dan Trauner."

Het volledige Elftal van de Week: Stijn van Gassel, Lutsharel Geertruida, Edson Álvarez, Dávid Hancko, Derry John Murkin, Mats Wieffer, Oussama Tannane, Steven Berghuis, Sebastian Szymanski, Manfred Ugalde en Koki Saito.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen