Frenkie komt met helder antwoord over stap naar Manchester United

20 maart 2023, 08:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong laat weten dat hij in principe niet naar Manchester United gaat. De middenvelder staat al langere tijd in de belangstelling van de ploeg van Erik ten Hag, maar heeft al een paar keer laten weten zich gelukkig te voelen bij Barcelona.

Na de met 2-1 gewonnen Clásico tegen Real Madrid kwam De Jong voor de camera's bij Ziggo Sport. De Oranje-international was vrij duidelijk over een overstap naar Manchester United. "Nee, ik denk niet dat ik die stap ga maken", zegt De Jong. "Dat weet je nooit natuurlijk, maar in principe ben ik heel gelukkig bij FC Barcelona."

De Jong is de laatste wedstrijden in vorm en dat heeft ook te maken met de rol die de middenvelder krijgt. "De laatste maanden krijg ik wat meer vrijheid van de trainer om te bewegen en een beetje mijn energie kwijt te kunnen, de bal op te zoeken. Dat vind ik over het algemeen wel lekker."

Lees ook: Clásico kantelt 180 graden: Barcelona koerst af op de landstitel

De status van De Jong bij FC Barcelona is enorm veranderd. In de zomer werd voortdurend gespeculeerd over een vertrek, maar nu is hij een belangrijke steunpilaar. "Vanaf de zomer tot nu is er een hoop veranderd. Ik denk niet dat ik een van de belangrijkste ben, maar het gaat in ieder geval een stuk beter", vertelt De Jong. "Dat geeft veel voldoening. We staan nu eerste en ik speel zelf bijna alles. Dus dat geeft zeker wel veel voldoening."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen