Giménez vierde feestje voor de F-Side: "Dom, ik dacht dat ze er voor mij zaten"

20 maart 2023, 08:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Santiago Giménez beseft dat de wijze waarop hij het openingsdoelpunt tegen Ajax vierde niet erg verstandig was. De spits van Feyenoord baarde opzien door over de boarding te klimmen en het feestje bij de fanatieke F-Side te vieren; supporters van Feyenoord waren niet aanwezig in het stadion.

Zijn viering werd hem niet in dank afgenomen door de aanwezige Ajacieden: er werden meerdere bierbekertjes richting de Mexicaan geworpen. Aanvoerder Orkun Kökçü leek zich zelfs te [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/416434/kokcu-gebaart-naar-biergooiende-ajax-supporters-na-goal-gimenez/,_blank,verontschuldigen] richting de supporters van Ajax. "Ik heb nog nooit een Klassieker meegemaakt", zegt Giménez na afloop in De Telegraaf. "Ik heb in dit stadion één keer met de nationale ploeg (van Mexico, red.) gespeeld."

Lees ookKökçü gebaart naar biergooiende Ajax-supporters na goal Giménez

"Nu scoorde ik al vroeg in de wedstrijd en ik zag schuin achter het doel een grote Mexicaanse vlag, dus ik dook meteen die kant op. Dom, ik dacht dat ze daar voor mij zaten. Maar binnen twee seconden had ik in de gaten dat er alleen maar Ajax-fans zaten en dat het een heel slecht idee was om die kant op te vliegen", aldus de spits. 

Achteraf kon hij er wel om lachen. Giménez is in Mexico-Stad wel wat gewend, al vond hij De Klassieker 'verschrikkelijk cool' om mee te maken. "Ik ben van Mexico naar Nederland gekomen. Dit is een totaal andere plek in de wereld, maar ik vind het hier geweldig en de club is één grote familie. Iedereen vraagt nu of dit het hoogtepunt van het seizoen is, maar ik hoop dat ik dat over acht wedstrijden meemaak…"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen