Van Hooijdonk lacht Van der Vaart uit na nieuwe voorspelling over Feyenoord

19 maart 2023, 23:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rafael van der Vaart ziet geen enkele speler van het huidige Feyenoord de wereldtop halen. De huidige positie op de ranglijst is vooral de verdienste van trainer Arne Slot, zo denkt de analist van Studio Voetbal. Als voorbeeld licht hij Mats Wieffer uit. Volgens Pierre van Hooijdonk is Wieffer klaar voor een basisplaats bij het Nederlands elftal, maar Van der Vaart is het daar niet mee eens.  

Van der Vaart noemt Slot vanwege zijn wissels 'de absolute uitblinker' van De Klassieker. "Feyenoord heeft prima spelers, maar ik denk dat er geen één bij Real Madrid of Barcelona belandt", zei de voormalig middenvelder. Daarna werden meteen beelden ingestart van de gewaagde voorspelling die Van der Vaart vorige week deed: hij verwachtte dat Ajax met 3-0 zou winnen. Van Hooijdonk lacht smakelijk bij het zien van de beelden. "Kökçü [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/416392/orkun-kokcu-haalt-hard-uit-naar-ajacieden-na-gewonnen-klassieker/,_blank,was boos] op jou, denk ik! Ik denk dat Kökçü jou bedoelde!" Pi-Air denkt ook anders over de ontwikkeling van bijvoorbeeld Wieffer. 

Van der Vaart zou Wieffer pas tegen Gibraltar opstellen. "Zeker niet tegen Frankrijk. Ik vind het een goede speler, maar ik zag vandaag ook een paar momenten waarop hij net even de handelingssnelheid tekortkwam die nodig is op het absolute topniveau." Van Hooijdonk reageerde: "Méén je dat nou?" Van der Vaart: "Het is een goede speler, absoluut, maar ik twijfel of hij het absolute topniveau aankan. Dat denk ik van heel Feyenoord. Daarom is het zo knap wat Slot allemaal doet met dit elftal."

Volgens Van Hooijdonk doet Van der Vaart met die opmerking Wieffer tekort. Van der Vaart antwoordt: "Een beetje minder dan Barcelona en Manchester United is ook oké, hè. Ik zeg alleen dat ik vandaag momenten heb gezien waarop het net even te lang duurde. Ik heb vandaag op hem gelet en vind hem net even tekortkomen op dit moment."

FootballTransfers: Feyenoord dreigt een behoorlijk aantal sterkhouders kwijt te raken

Reacties

svl
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ach als Wieffer dit bij Ajax deed, dan was het "buitenaards" of "Hoge Schoolvoetbal". Die jongen is gewoon goed bezig en Barcelona en dergelijke zijn nog totaal niet aan de orde, dat ie dit erbij haalde zegt meer over dat van der Vaart een slechte verliezer is.

elgenio
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die ajacieden zijn slechte verliezers. En je zou denken dat ze er inmiddles aan gewend zijn.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat van der Vaart gelijk heeft dat een speler als Wieffer geen Barcelona of Real Madrid materiaal is en dat geen enkele speler van 010 daarvoor in aanmerking komt. Dat heeft niks met arrogantie of wat dan ook te maken alleen omdat hij bij Ajax gespeeld heeft en hij dat vindt. Bij Ajax lopen er ook nauwelijks (zeg maar geen) spelers rond die dat niveau waard zijn. Nederlandse voetballers zijn in 98% van de gevallen middelmatige voetballers. Mensen als Cruijff, van Basten, van Hanegem etc hadden een uitzonderlijk niveau. Dat zie je nu maar zelden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen