"Jorge Sánchez is een van de slechtste backs van de Eredivisie, hij snapt er niks van"

20 maart 2023, 13:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kenneth Perez is uiterst kritisch op de zomeraankopen van Ajax. De regerend kampioen haalde elf nieuwe spelers binnen en spendeerde ruim honderd miljoen euro, maar volgens Perez voldoet geen enkele van de nieuwelingen aan de hoge verwachtingen.

"Als je de aankopen tegen de meetlat legt… Niemand voldoet, zeker niet aan de prijs die betaald is", zegt Perez zondagavong bij Dit was het Weekend. Met name Jorge Sánchez, die een basisplek had vanwege een blessure bij Devyne Rensch, moet het ontgelden. "Vijf miljoen voor Sánchez… Dat is een van de slechtste backs van de hele Eredivisie. Ik vind het knap dat hij kan spelen bij Ajax, dat de lat altijd hoog wil leggen. Die jongen snapt er helemaal niets van."

Ook Calvin Bassey, voor wie minstens 23 miljoen euro werd betaald aan Rangers FC, maakt geen goede indruk op Perez. "Dat was echt gênant. Hij kan wel doordekken, dat is het enige wat hij kan." De verdediger speelde geen gelukkige wedstrijd: hij was gezien bij de snelle 0-1 van Santiago Giménez, kwam net tekort om de assist bij de 2-2 te blokkeren en was ook aan de bal niet fortuinlijk in zijn acties.

Lees ookHeitinga reageert op pittige vraag: wat vind je van het gestuntel van Bassey?

Doordat John Heitinga een goede start kende in de Eredivisie met Ajax, is volgens Perez wellicht een verkeerd beeld ontstaan. "Die zeven wedstrijden hebben misschien toch een beetje zand in de ogen gestrooid bij Ajax. Daardoor leek het alsof Ajax op de goede weg was en het wel lekker ging. Maar nu word je echt gemeten tegen ploegen als Union Berlin en Feyenoord. De bekerwedstrijd tegen Twente kwam hij goed door, maar de andere wedstrijden zijn verloren."

Het aankoopbeleid bij Feyenoord is een stuk succesvoller, zo stelt Mario Been. "Feyenoord heeft beter ingekocht dan Ajax. Als je alleen al kijkt naar het centrum met Trauner en Háncko, dat zijn twee verdedigers die ook bij Ajax niet zouden misstaan. Het is heel knap wat ze elke keer laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen