Koeman belde afvaller persoonlijk: "Hij legde uit waarom, natuurlijk baal ik"

19 maart 2023, 22:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor Jordy Clasie (31) zaten de afgelopen drie dagen vol teleurstellingen. Nadat de aanvoerder van AZ afgelopen donderdag nog op indrukwekkende wijze Lazio uitschakelde in de achtste finale van de Conference League, kreeg hij een dag later slecht nieuws te horen van bondscoach Ronald Koeman. Tot overmaat van ramp werd er zondagavond ook met 2-1 verloren op bezoek bij FC Twente, waardoor Clasie na afloop zichtbaar gepikeerd voor de camera's bij ESPN stond.

"Je zegt het goed, het had een mooie week kunnen zijn", begint een boze Clasie, voor wie het duidelijk was waaraan het gelegen had in de Grolsch Veste. "De eerste twintig minuten. Ik denk dat daar alles mee gezegd is. Op die manier de wedstrijd beginnen als hele ploeg... Niet wakker zijn. We werden ervoor gewaarschuwd dat Twente de eerste kwartier tot twintig minuten zouden komen, maar we werden denk ik op alle vlakken afgetroefd. Dan krijg je ook gewoon twee goals om je oren en dat is typerend denk ik voor vandaag, dat je daardoor die wedstrijd verliest."

Ondanks de dramatische eerste helft was er volgens Clasie genoeg vertrouwen bij AZ dat er nog een resultaat te behalen viel in Enschede. "Jawel, dat denk ik wel. Als je 2-0 achter staat probeer je die ene goal te maken, dan ben je weer terug in de wedstrijd. Tuurlijk krijg je dan een beetje hoop, maar het was vandaag gewoon niet goed genoeg om hier eventueel een punt te pakken of misschien zelfs meer. Maar daar hebben we denk ik vandaag ook niet heel veel recht op gehad."

Geen plek bij Oranje

Na de nederlaag tegen Twente moet de selectie van AZ zich richten op de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen, na de interlandperiode. Voor Clasie betekent dit een week rust, want de ervaren middenvelder maakt geen deel uit van de definitieve selectie van het Nederlands elftal, die Koeman afgelopen vrijdag bekendmaakte. Hoewel hij ook niet mee was naar het WK in Qatar afgelopen winter, was hij hierover toch teleurgesteld. "De bondscoach heeft mij gebeld. Hij heeft mij uitgelegd waarom. Natuurlijk baal je daarvan, maar het is zoals het is. Ik richt me nu gewoon volledig op AZ", aldus Clasie. 

Lees ookDeze twaalf spelers hebben de Oranje-selectie niet gehaald

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen