Bakker en Frimpong verslaan De Ligt, Bayern verliest de koppositie

19 maart 2023, 19:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayer Leverkusen heeft zondagavond in eigen huis een indrukwekkende 2-1 zege weten te boeken op Bayern München. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann kwam in de BayArena op voorsprong dankzij een treffer van Joshua Kimmich, maar zag Leverkusen in de tweede helft dankzij twee rake penalty's van Exequiel Palacios alsnog de zege behalen. Borussia Dortmund is door de nederlaag van Bayern de lachende derde en gaat nu alleen aan kop in de Bundesliga, met een punt voorsprong op der Rekordmeister.

Voor Bayern, waar Matthijs de Ligt de hele wedstrijd in actie kwam, was er in de eerste helft veel werk aan de winkel. Het Leverkusen van Jeremie Frimpong had namelijk niet alleen meer balbezit, maar kwam ook tot de grotere kansen. In de 22e minuut werd het zelfvertrouwen van de regerend kampioen echter tegen de verhoudingen in omgezet in een doelpunt, toen Kimmich de bal panklaar kreeg van Leon Goretzka en van binnen het strafschopgebied simpel afrondde.

Na de rust kantelde het wedstrijdbeeld echter volledig. Bayern kreeg het balbezit en de wedstrijd in handen, terwijl Leverkusen op de counter loerde. Dit wedstrijdplan pakte echter perfect uit voor de thuisploeg toen Palacios in de 55e minuut na ingrijpen van de VAR aan mocht leggen vanaf elf meter. De Argentijn faalde niet en mocht zijn kunstje ruim een kwartier later herhalen na een overtreding van Dayot Upamecano, met hetzelfde resultaat (2-1).

Bayern moest dus vol in de achtervolging en zette het slotoffensief in, met De Ligt als stormram voorin. De nederlaag kon echter niet meer voorkomen worden, waardoor Bayern blijft steken op 52 punten, één punt achter koploper Dortmund. Leverkusen stijgt hierdoor naar de achtste plaats, terwijl voor der Rekordmeister de kraker tegen Dortmund van ongekend belang is. De thuiswedstrijd tegen de ploeg van Donyell Malen en Sebastian Haller wacht op 1 april, na de interlandperiode.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen