Van der Ende trekt aan de bel: "Dieperink wordt gecoacht door Makkelie"

19 maart 2023, 18:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mario van der Ende waarschuwt dat er 'totaal geen sprake is van een onafhankelijke VAR'. Rob Dieperink fungeerde zondag als videoscheidsrechter bij De Klassieker en ondersteunde zo scheidsrechter Danny Makkelie. Op enkele cruciale momenten besloot Dieperink om Makkelie níét naar de kant te roepen.

Tijdens en na de wedstrijd werden drie momenten besproken waarop een rode kaart uitgedeeld had kunnen worden. Quilindschy Hartman ontsnapte aan een tweede gele kaart na een overtreding op Mohammed Kudus, daarna beging Oussama Idrissi een charge op Owen Wijndal (gele kaart) en tot slot stapte Kudus op het bovenbeen van Dávid Hancko (geen kaart).

Lees ookBizar moment tussen Makkelie en Kraay: "Dat bespreken we buiten de camera"

'Nogal wat vragen over de arbitrage bij Ajax - Feyenoord', schrijft voormalig Eredivisie-scheidsrechter Van der Ende op Twitter. 'De VAR kan niet ingrijpen met betrekking tot de tweede gele kaart Hartman. Bij de overtredingen van Idrissi en Kudus zeker wel. We moeten niet vergeten dat VAR Dieperink als scheidsrechter wordt gecoacht door Makkelie. Van een onafhankelijke VAR is dus totaal geen sprake.'

Makkelie gaf na afloop alleen uitleg over de keuze om Hartman geen tweede kaart te geven. Hij vond dat er sprake was van een onvoorzichtige, maar niet van een onbesuisde overtreding. Zijn volledige uitleg lees je in dit artikel

Reacties

Joost55
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat schutterd de KNVB dan door dit team als combinatie te kiezen.

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het scheidsrechterkorps is niet altijd correct. Gelukkig worden die scheidsrechters ook door de UEFA/Fifa op hun kwaliteiten getoetst. Gistermiddag was er sprake van 3 maal rood.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen