'Benzema weigert uitnodiging voor wedstrijd tegen Nederlands elftal'

19 maart 2023, 13:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Karim Benzema maakt naar verwachting geen deel uit van een eerbetoon dat Frankrijk rondom de wedstrijd tegen Nederland wil brengen aan meerdere oud-internationals. De spits heeft een uitnodiging afgeslagen om aanwezig te zijn bij het duel van vrijdag, zo meldt Téléfoot.

Frankrijk wil Hugo Lloris, Steve Mandanda, Raphaël Varane, Blaise Matuidi en Benzema, die allemaal hun afscheid als international hebben aangekondigd, eren rond de wedstrijd tegen Nederland in het Stade de France. Benzema ligt overhoop met bondscoach Didier Deschamps. De spits van Real Madrid ontbrak op het WK door een veelbesproken blessure.

Volgens Deschamps had Benzema 'later op het toernooi' nog in actie kunnen komen voor Les Bleus en was het Benzema's eigen beslissing om het trainingskamp te verlaten. De spits haalde vervolgens stevig uit naar de keuzeheer. 'Wat een lef', schreef de winnaar van de Ballon d'Or onder een screenshot met een deel van de teksten van Deschamps, gevolgd door een emoji van een clown. Hij impliceerde dat Deschamps een leugenaar is. 

Frankrijk en Nederland trappen de EK-kwalificatie vrijdag om 20.45 uur af in Parijs. Voor het Nederlands elftal wacht drie dagen later een wedstrijd tegen Gibraltar; Frankrijk speelt nog tegen Ierland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen