'PSV laat gewilde middenvelder alsnog naar zijn thuisland vertrekken'

19 maart 2023, 10:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV zou toestemming hebben gegeven aan Richard Ledezma om op huurbasis te vertrekken naar New York City FC. In de winterstop wilde de Amerikaanse club de middenvelder ook al huren, maar ving toen nog bot bij de Eindhovenaren omdat zijn contract verlengd moest worden.

Ledezma heeft nog geen potten kunnen breken bij PSV, maar zou uitgeleerd zijn bij Jong PSV. Dit kalenderjaar heeft de middenvelder amper minuten gemaakt voor het eerste elftal en dat kwam mede door blessureleed. Onder Roger Schmidt kampte de Amerikaan al met een kruisbandblessure en dat hield hem een jaar van het veld.

Niemand weet nog precies hoe de deal eruit komt te zien, maar volgens het Eindhovens Dagblad werd eerder door de omgeving van Ledezma al aangeven dat het om een huurdeal gaat tot en met het einde van dit kalenderjaar. In Amerika loopt een seizoen namelijk over een heel kalenderjaar. In de winterstop was er ook belangstelling van Eredivisie-clubs, onder wie Vitesse, maar kwam het ook niet tot een deal. 

Lees ook: Van Nistelrooij: "Als hij dit doorzet

De voorwaarde was wel dat Ledezma zijn contract gaat verlengen bij PSV, omdat anders de grip op zijn transferrechten verloren dreigen te gaan. Deze verlenging is waarschijnlijk tot medio 2025, als alles naar wens verloopt. De club gelooft nog zeker in zijn mogelijkheden en willen de Amerikaan daarom niet definitief laten vertrekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen