Politiebond wil uitsupporters structureel verbieden na nieuw incident

19 maart 2023, 08:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er dreigt een verbod op uitsupporters voor het gehele betaalde voetbal. Nadat het vrijdagavond tussen FC Volendam en Fortuna Sittard-supporters opnieuw onrustig werd, is er een roep bij de politievakbond om voorlopig te stoppen met het begeleiden van uitfans. Er blijven daardoor namelijk te veel dingen op de plank liggen.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad althans. Omdat het de laatste te vaak misging, werden voor bepaalde clubs uitsupporters al in de ban gedaan en bij bepaalde clubs zijn er geen supporters meer van andere club welkom. Die heelmeesters maken vooralsnog stinkende wonden, want het gaat nog geregeld mis in de stadions, zoals ook dit weekend. Al werd er in Volendam uiteindelijk slechts één iemand (een 35-jarige man uit Geleen) aangehouden.

Volgens voorzitter van de Nederlandse politiebond is deze maatregel daadwerkelijk voorgesteld. "Nu het einde van het seizoen nadert, merk je dat de spanning toeneemt en niet alle supporters hun emoties de baas zijn. Er hoeft nog maar een paar keer wat te gebeuren, en dan kun je niet anders dan het structureel zonder uit-supporters doen. Ik zeg dat niet graag, want ik ben een groot voetballiefhebber. Maar de grens is echt in zicht", aldus Struijs.

Lees ook: Verbod op uitsupporters dichterbij: "Agenten lopen PTSS op bij wedstrijden"

De KNVB laat weten dat ze uiteraard fel tegen deze potentiële maatregel zijn. Volgens hen moeten er in principe bij alle wedstrijden supporters welkom zijn en zullen ze zich daar ook voor blijven inzetten. Anderzijds ligt de verantwoordelijkheid ook bij de clubs en de supporters zelf. Zondag staat er met Ajax-Feyenoord ook een wedstrijd op het programma, die het al jarenlang zonder uitfans moet stellen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Neutraal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wederom, een klein groepje "supporters", verkloten het voor een hele grote groep mensen die het in hun bovenkamer wel op een rrijtje hebben. M.i. heeft de media, studio sport/nos nieuws hier een grote negatieve impact in. Verleden jaar die ingestorte tribune steeds weer in beeld. De ADO-supporters die knuffels naar beneden kieperrden in een vak met zieke kinderen in de kuip, 2 seconden in beeld. Meld het positieve, en blijf ... niet in het negatieve

jailhouserockert
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slaat nergens op wat je zegt. Dus als je iets goeds doet, mag je vervolgens ook iets slechts doen? Het is al jaren een zootje met de supporters en het wordt alleen maar erger. Oplossing is simpel, geen uit-supporters meer. Scheelt gigantisch veel geld aan politie inzet en dan kan de politie ook weer gewoon hun werk doen voor de hele maatschappij en niet alleen voor dit zootje leeghoofden.

Joost55
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe kan je in godsnaam zeggen dat het alleen maar erger wordt?! In de jaren 80 en 90 was het veel erger dan nu. Het is meer te danken aan bezuinigingsmaatregelen bij de overheid. We moeten aangiften digitaal doen enz enz. Helaas kunnen de supporters niet digitaal begeleid worden dus dan maar een verbod op uitwedstrijden.

Neutraal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

even nagelezen, maar "als je iets goeds doet, mag je vervolgens ook iets slechts doen? " zeg ik dus niet. Sorry, dat maak jij ervan. Wat ik zeg is dat een klein groepje het verkloot voor een grote groep welwillenden. Aanpakken degene die het verkloten en geen foei meer, dat zei ik, plus dat de media de maatschappij vernegatieft in alle aspecten. Het geld mag wmb ook beter besteed worden, en geen uitsupporters meer, vind ik heel kort door de bocht.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lekker alles blijven cancellen ,dankzij een kleine groep ipv aanpakken . De clubs weten echt wel wie het zijn maar kunnen vrij weinig . Het enige dat gaat werken is een voetbalwet . Maar wat ik eerder al zei den haag is meer bezig met elkaar ,ipv dingen op te lossen

Gerrit05
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sorry... Misschien is het uiterlijk discriminatie.. maar ze zouden gewoon geen flinke kerels met capuchon, zwarte zonnebril enzo moeten toelaten en weigeren aangezien ze tot de risicogroep behoren.. ze moeten "de Henk & Ingrid met de vier kinderen" methode toepassen, waarbij oma's en opa's, kinderen t/m 12 jaar, vrouwen en gezinnen moeten toelaten, dan is de risico op uit de hand lopen een stuk kleiner, de AIVD etc. zouden moeten worden ingezet door te kijken wie een kaartje koopt en of die gene een schoon achtergrond heeft.. lukt dat niet en/of is dat moeilijk traceerbaar d.m.v omloop/zwarte markt... Dan maar spijtig genoeg bij de loket/kaarten controle van 't stadion grote sterke kerels weigeren en de rest toelaten en/of alleen mannen toelaten die er nerd'achtig uitzien, in nette pak, intelligent, slungelig etc.. dus ja.. een beetje op basis van mensen-kennis de één toegang verlenen en de ander niet, de geweigerde krijgt uiteraard wel restitutie.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je weet dat het eraan zit te komen. Er zijn heel wat clubs waar allerlei tuig bij rondloopt. Niet alleen bij de "grote" drie. Buitengewoon jammer natuurlijk maar ik kan me de maatregel wel voorstellen. Het is bijna wekelijks prijs. Schandalig. Ik denk dat er andere methodes zijn om alleen het tuig eruit te filteren maar schijnbaar is "men" daar niet toe in staat. Triest voor de normale supporters, dat wel.

Neutraal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

helemaal mee eens

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De enige die wat kunnen zitten in den haag en zijn te druk met elkaar

Gerrit05
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Inderdaad

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen