'Kökçü had op één momentje iets meer aan Giménez moeten denken'

17 maart 2023, 23:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wim Kieft zag Orkun Kökçü donderdagavond tegen Shakhtar Donetsk de rol van 'blikvanger en grote leider' vertolken bij Feyenoord. De aanvoerder maakte twee doelpunten, waarvan één uit een strafschop. Toch had Kieft wel graag gezien dat Kökçü die strafschop aan Santiago Giménez had gegund. 

Kieft ziet dat Kökçü zich heeft ontwikkeld in de laatste jaren. "Onder Arne Slot is hij veel meer arbeid gaan verrichten, levert veel fysiek, maar vooral ook voetbal aan zijn ploeg en scoort regelmatig. Bij één momentje had hij misschien iets meer aan zijn spits Santiago Giménez moeten denken. Die maakt een goede openingsgoal, waarbij hij precies zag waar de ruimte lag. Dat heeft hij al vaker laten zien en kenmerkt de goede spits. Zoals hij zich manifesteert, is voor Feyenoord geweldig nu de competitie in Nederland en Europa in de beslissende fase komt."

"Toch was het voor Gimenez lekker geweest als Kökcü bij de 2-0 voorsprong de penalty had gegund aan de Mexicaan", zo vindt Kieft. "Die momentjes geven spitsen extra vertrouwen en dat nemen ze mee naar de reeks van wedstrijden waarin de prijzen worden verdeeld." Giménez scoorde in zeven van zijn laatste tien wedstrijden voor Feyenoord. Hij is met veertien officiële doelpunten de clubtopscorer; Danilo en Kökçü volgen met twaalf goals.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen