De Roon staat bij afwezigheid Koopmeiners en Hateboer op namens Atalanta

17 maart 2023, 22:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marten de Roon heeft vrijdagavond een groot aandeel gehad punt in de zege op Empoli. De nummer zes van Italië had het moeilijk met Empoli en kwam op achterstand, maar met een fraaie kopbal wist de Oranje-international de club uit Bergamo op gelijke hoogte te zetten, waarna in Atalanta in de slotfase zelfs de volle buit wist te pakken. (2-1)

 

De Roon was de enige Nederlander op het veld bij Atalanta, dat het zonder Teun Koopmeiners en Hans Hateboer moest doen. Laatstgenoemde kampt met een blessure aan zijn knie, terwijl Koopmeiners een spierblessure heeft opgelopen. Uiteindelijk stond De Roon - die dit seizoen nog niet tot scoren was gekomen in de Serie A - op bij de afwezigheid van zijn twee Nederlandse teamgenoten.

Bij De Roon zal er enorm veel blijdschap overheersen na zijn eerste goal in de Serie A van dit seizoen én de belangrijke driepunter in de strijd om het halen van Europees voetbal. Toch ging het moeizaam, want al vroeg kwam de formatie van Gian Piero Gasperini op achterstand door en doelpunt van nota bene Tyronnen Ebuehi, die in het verleden uitkwam in de Eredivisie voor ADO Den Haag en FC Twente.

In de tweede helft wist Atalanta via De Roon de rug te rechten en ging het vol voor de overwinning. Veel kansen kreeg de club niet, maar vlak voor tijd was het toch raak. De ingevallen Deense aanvaller Rasmus Hojlund zette vijf minuten voor tijd de 2-1 op het scorebord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen