Arne Slot maakt groot compliment richting Ajax-trainer Heitinga

17 maart 2023, 15:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Waar het de voorbije dagen opviel dat Ajax vol bravoure sprak over de komende Klassieker tegen Feyenoord, maakte Arne Slot vrijdagmiddag daarentegen van de gelegenheid gebruik om een groot compliment te maken naar John Heitinga. Slot kreeg op zijn persconferentie de vraag wat de 'grootste zwakte' is van Ajax, maar greep die vraag juist aan om te wijzen op wat de Amsterdammers steeds beter doen.

"Ze hebben de laatste zeven wedstrijden gewonnen, dus dat geeft aan dat ze ook heel veel kwaliteiten hebben", reageerde Slot in de eerste instantie op de vraag waar volgens hem de grootste zwakte van Ajax ligt. "Maar volgens mij is er van de week door het Algemeen Dagblad of De Telegraaf aandacht geweest voor de standaardsituaties en voorzetten vanaf de zijkant, dus dat is allemaal al voorgekauwd voor ons waar wellicht wat kansen zouden liggen", aldus Slot.

Ajax en Feyenoord ontlopen elkaar tot op heden niet zoveel wat tegendoelpunten betreft in de Eredivisie. Feyenoord kreeg er vooralsnog 23 te verwerken, Ajax 25. Waar de Amsterdamse defensie voor de winterstop regelmatig een gatenkaas was, ziet het er sinds de aanstelling van Heitinga een stuk beter uit. Dat vindt Slot althans. "Ik denk dat elke speelwijze z'n voors en tegens heeft. Ajax speelt over het algemeen extreem aanvallend, dus dan roept elke trainer die tegen Ajax speelt: ja, in de omschakeling ligt vaak wel wat ruimte. Ik vind juist dat dat onderdeel steeds beter wordt verzorgd bij Ajax. Dat heeft Heitinga uitstekend voor elkaar gekregen."

Lees ook: Idrissi komt met waarschuwing voor Ajax: "Op Heitinga ga ik niet reageren"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Reurtje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slot is gewoon een grote meneer, daar ben ik als Ajax-liefhebber van overtuigd. Uitstekende trainer die zich zeker in Nederland niet meer hoeft te bewijzen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen